Akcija Papirko

Osnovna škola Koprivnički Bregi sudjelovala je u svibnju 2013. godine u akciji prikupljanja starog papira u sklopu dm green city projecta 2013. pod nazivom „Zeleni korak”. Učenici 154 škole s područja Republike Hrvatske udružili su se u očuvanju okoliša sakupivši gotovo 600 tona starog papira, od čega su učenici naše škole među najboljima prema ukupnoj količini papira sakupljenog prema broju učenika škole i dobitnik je nagrade u vrijednosti od 35.000 kuna. Sustav bodovanja bio je proveden na način da se količina sakupljenog materijala po školi podijelila s brojem učenika iste škole te je tako naša škola sakupila 47,45 kilograma papira po učeniku.

Predstavnici najuspješnijih devet škola, među kojima je i OŠ Koprivnički Bregi, u akciji Zeleni korak, bit će u rujnu pozvani na dodjelu dm green city nagrada gdje će im biti uručena nagrada i skulptura akademskog umjetnika Ive Gašparića.

Izuzetno smo ponosni na ovu nagradu te zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima i mještanima na uloženom naporu i pomoći te se nadamo se da će ova nagrada, koju smo svi zajedno zaslužili, biti poticaj da i dalje učimo i živimo u skladu s prirodom. Također, zahvaljujem se na izvrsnoj suradnji „Unijapapira” čija je suradnja uvelike pomogla dobitku ove nagrade.

Ravnateljica: Karolina Vidović, dipl.uč. 

Scroll to Top
Skip to content