Policijska postaja Koprivnica u sklopu Operativne akcije “Turs” intenzivno provodi preventivne aktivnosti s ciljem prevencije vršenja kaznenih djela i prekršaja, kao i drugih neželjenih događaja. Molimo Vas da mjerama iz svojeg djelokruga doprinesete sigurnijem boravku gostiju, kao i općoj sigurnosti građana. To se posebice odnosi na poticanje samozaštitnog ponašanja.

Posebnu pozornost želimo istaknuti na činjenicu postojanja tzv. “divljih kupališta”, gdje nerijetko dolazi do stradavanja ljudi, te Vas molimo da potičete i upozoravate građane da ta mjesta nisu namijenjena za kupanje, te da provodite i druge mjere kako bi se podigla razina sigurnosti potencijalnih kupača i osoba koje se na tim mjestima kreću i zadržavaju.

Koristim ovu priliku da Vam skrenem pozornost na novi pojavni oblik vršenja kaznenih djela “Prijevara”. Naime, zamječeno je kako nepoznate osobe telefonski kontaktiraju domaćinstva sa starijim osobama te se prestavljaju kao djelatnici Centra za socijalnu skrb koji moraju doći do tih osoba da nešto urade. Starije osobe ne sluteći da se radi o prijevari pristanu na dolazak “djelatnika Centra” i takve osobe puštaju u kuću ili dvorište. Tada im “djelatnik Centra” ponudi pomoć oko mijenjanja “nevažećih eura” u “prave eure”, obrazlažući kako ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju “stari euri” više ne vrijede, a za što im neće računati proviziju. Starije osobe povjeruju takvoj priči i ustupe prevarantima svoju ušteđevinu, nakon čega prevaranti odlaze uz obećanje kako će se vratiti za sat vremena s “pravim eurima”.

                                                                Vođa II. Područnog sektora Policijske postaje Koprivnica, Miroslav Preksavec

Scroll to Top Skip to content