zastava bregi

Pedesetak predstavnika naše Općine, koju su sačinjavale članice KUD-a Vlado Dolenec, Udruga žena Bregi – Sekcija folklora, te vijećnici i općinski predstavnici posjetili Gradišćanske Hrvate u Mađarskoj.

U subotu 23.07.2011.g. grupa od pedesetak predstavnika naše Općine, koju su sačinjavale članice KUD-a Vlado Dolenec, Udruga žena Bregi – Sekcija folklora, te vijećnici i općinski predstavnici, sudjelovala je na Hrvatskom kulturnom festivalu u Općini Bük u N.R. Mađarskoj. To je nastavak već tradicionalne suradnje koja ima za cilj održati prijateljske veze s našim prijateljima Hrvatima, koji uspješno njeguju hrvatsku kulturu i tradiciju u tom djelu Mađarske.

Prije svečanog ručka koji su nam naši domaćini upriličili, prigodno su se prisutnima obratili predstavnik Hrvatske Manjinske Samouprave Büka Janos Viragh i zamjenica načelnika Općine Koprivnički Bregi Đurđica Mustaf, te su oboje izrazili veliko zadovoljstvo i naglasili veliku važnost održavanja ovakvih susreta i prijateljskih veza.

Kasnije su nam naši domaćini priredili nezaboravni panoramski razgled mjesta turističkim vlakićem, a atmosferu su dodatno zagrijali naši tamburaši. Nakon toga prisustvovali smo svečanoj svetoj misi služenoj na hrvatskom jeziku.

U poslijepodnevnim satima u bogatom kulturno umjetničkom programu Hrvatskog kulturnog festivala, uspješno su se predstavile naše pjevačice KUD-a Vlado Dolenec, te mladi folkloraši i tamburaši Udruge žena Bregi, koji su svojim nastupom i izvedbom oduševili mnogobrojnu publiku u Domu kulture.

Uvečer već tradicionalni ples s hrvatskim zabavim pjesmama, a na kraju srdačan rastanak u poziv, vidimo se uskoru u Bregima.

Ovim putem želimo se zahvaliti svojim domaćinima na velikom gostoprimstvu koje nam pružaju u ovakvim susretima, a posebno gospodinu Janosu Viragh i gospodinu Vinceu Hergovich, našim velikim prijateljima koji su bili i ostali naše glavne poveznice i most suradnje.

Hvala svima koji su dali svoj doprinos da smo ovako lijepo i uspješno mogli prezentirati našu Općinu u N.R. Mađarskoj.

Branko Mustaf

Scroll to Top
Skip to content