DSC01398„Hrvatska narodna škrinjica“ (škrinjica ljubavi i prijateljstva), 23. rujna 2015.g. obišla je neke od vrtića u sastavu Vrapčića Drnje tako i podružnicu „Potočić“ u Koprivničkim Bregima.

Riječ je o jedinstvenoj glazbenoj škrinjici u svijetu, izrađenoj od autohtonog drveta, crne jalše joha, s križem napravljenog od maslinova drveta. U njoj se nalazi i CD s pjesmom „O, Sveta Marijo, i kaj i ča i što“, autora Nane Prše, koja se sve više može čuti i na brojnim radio-postajama. Suautrstvo Škrinjici potpisuju i ratni vojni invalidi, Dražen Kuharović i Ivica Vugrinec.

Hrvatska narodna škrinjica na put je krenula iz najstarije male kapelice Majke božje Lurdske u Hrvatskoj, iz Leštakovca (Hrvatsko zagorje). Potom je blagoslovljena u župnoj crkvi Svete Elizabete u Jalžabetu, te od tada putuje Hrvatskom kao projekt lanca sloge, ljubavi, mira i prijateljstva.

Sve poruke mira i ljubavi, te željena fotografija arhivirat će se na hard disku u škrinjici koja putuje Hrvatskom, te će se prema riječima Ivice Vugrinca, jednog od autora koji je obišao vrtić Vrapčić , darovati Svetom Ocu Papi Franji , prilikom prvog dolaska u Hrvatsku.

Scroll to Top
Skip to content