medium P4090007m

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal i pročelnik Mladen Antolić primili su u utorak 9. travnja u posjet predstavnike OŠ Koprivnički Bregi te predstavnice Veleposlanstva Republike Poljske Marinu Hercigonja i Aleksandru Welna.

Naime, kako je pojasnila ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović, škola je sudionik projekta koji će se pod imenom „COSTUMS, TRADITIONS AND ART: a river flowing around Europe“ provoditi do 2014. godine i u kojem je predviđeno čak 6 mobilnosti. Škola je za to dobila iznos od 14.000 eura, a u realizaciju se uključila i Općina.
U protokolarnom dijelu susreta zamjenik župana Ivan Pal upoznao je gošće s razvojem školstva u Županiji s posebnim naglaskom na škole koje se već nalaze u europskim projektima, poput Obrtničke škole Koprivnica. Istaknuo je želju da se uvede jednosmjenska nastava u sve škole, ali i da se uspostavi suradnja s nekom od poljskih regija na zajedničku dobrobit.
Predstavnica Veleposlanstva Marina Hercigonja zahvalila je na gostoprimstvu te podržala želju zamjenika župana. Izrazila je zadovoljstvo što lokalna i regionalna zajednica razumiju potrebe školstva i ulaganja u mlade, te pohvalila europske horizonte bregovskih osnovnoškolaca.

Scroll to Top
Skip to content