20170606 120242U našoj školi utorak je bio vrlo zanimljiv i veseo za svu djecu iz razredne nastave koja su sudjelovala u raznim aktivnostima, ali i za starije učenike koji su mogli promatrati što se sve događa.

U suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i nizom drugih partnera, proveli smo više aktivnosti u okviru preventivne akcije „Poštujte naše znakove“. Učenici su prvo pogledali edukativnu kazališnu predstavu „Prvi koraci u prometu“ u izvedbi Mak teatra iz Zagreba, nakon čega smo svi zajedno izašli u park ispred škole. Djelatnici Interventne jedinice policije Koprivnica izveli su vrlo zanimljivu pokaznu vježbu, a potom smo se po grupama rasporedili u obilazak radionica: Vatrogasac-prijatelj (prezentacija rada DVD-a Koprivnički Bregi), Mali forenzičari (kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije PU Koprivničko-križevačke), Mala škola prve pomoći (Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica), Prometni policajac-prijatelj djece (prezentacija opreme i načina rada prometnog policajca Postaje prometne policije Koprivnica) i Mala škola borilačkih vještina (prezentacija opreme i borilačkih vještina djelatnika Interventne jedinice policije Koprivnica).

Usporedno s provođenjem radionica, centralna aktivnost na školskom igralištu bio je mobilni poligon „Sigurno u prometu“ pod vodstvom Jumicara. Svi učenici imali su prilike teorijsko znanje ponovljeno kroz predstavu s početka priče pretočiti u ulogu vozača na poligonu. Na poligonu su bili postavljeni prometni znakovi, zebre, semafori, pješaci, ali i drugi automobili, tako da su vozači morali pažljivo i koncentrirano sudjelovati u prometu, uočavati potencijalne opasnosti te uvažavati druge sudionike i prometna pravila. Na kraju vožnje svaki učenik je dobio simboličnu vozačku dozvolu, ali i lijepu uspomenu.

Svim sudionicima preventivne akcije zahvaljujemo na suradnji i uloženom trudu!

Pedagoginja: Jelena Šimek Kristović

Scroll to Top
Skip to content