Bregofska pitaU Termama Tuhelj 11. i 12. listopada 2016. godine bit će održan Interslast, internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva.

Svečano otvorenje bit će u utorak, 11. listopada u 09,00 sati, a kongres se održava pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, Hrvatskog kuharskog saveza, Saveza hrvatskih slastičara. Inozemni pokrovitelj je najveći svjetski sajam slastičarstva i sladoledarstva SIGEP iz Rimini u Italiji, glavni domaći sponzor je Podravka d.d. Koprivnica, a stručni i gastro sponzor Dukat d.d. Zagreb. Sudjeluju sljedeće zemlje; Australija, Njemačka, Austrija, Češka, Rusija, Island, Italija, Slovenija, Srbija, Crna Gora i Hrvatska. 

Udruga žena Koprivničkih Bregi pred sudionicima iz deset zemalja predstaviti će Bregofsku pitu, pokazati način njenog spravljanja, a svi sudionici kongresa moći će je i kušati. Uoči predstavljanja na “Interslastu”, članice udruge nastupit će i u emisiji „Dobro jutro Hrvatska“.

Scroll to Top
Skip to content