U nedjelju 6. svibnja DVD Glogovac i DVD Koprivnički Bregi tradicionalno su proslavili blagdan Sv. Florijana i Dan vatrogastva.

Proslava je započela okupljanjem u vatrogasnom domu u Bregima i nakon formiranja počasnog voda pod svečanim zastavama, vatrogaskinje i vatrogasci otišli su na svetu misu u župnu crkvu Sv. Roka. Raduje nas velik broj naših najmlađih vatrogasaca, budućnosti naših društava. Misno slavlje predvodio je velečasni Josip Koščak s kojim oba naša društva dugi niz godina lijepo surađuju u crkvenim i društvenim aktivnostima. Po završetku misnog slavlja počasni vod položio je cvijeće kod kipa Sv. Florijana u ulici Kralja Tomislava te kod križa na mjesnom groblju zapalivši svijeće za sve poginule i preminule vatrogasce.

DVD Koprivnički Bregi održalo je kraću izvanrednu sjednicu a potom su podijeljena uvjerenja, nagrade i zahvale članovima DVD Koprivnički Bregi, DVD Glogovac i sponzorima. Posebno emotivno za sve nas vatrogasce bila je dodjela spomenice za 60 godina rada u vatrogascu našim vatrogasnim veteranima Marijanu Krapincu i Ivanu Matiši. Zahvaljujemo se i našem načelniku g. Mariju Hudiću i donačelniku g. Stjepanu Sršeku koji su nam se pridružili misnom slavlju i druženju u vatrogasnom domu, potvrdivši stalnu brigu Općine za rad i razvoj našeg vatrogastva. 

Sve mještane općine podsjećamo ovom prilikom na svibanj mjesec zaštite od požara i iskreno vjerujemo da će protupožarna preventiva i svjesnost od požarne opasnosti i ove godine biti na visokom nivou. 

Vatru gasi – brata spasi! 

UO DVD Koprivnički Bregi

 

Scroll to Top
Skip to content