dan opcine

Mještani naše općine na veliko rokovsko proštenje proslavili su i Dan općine.

Program proslave počeo je u ponedjeljak na blagdan Velike Gospe, kada su lovci iz lovačke udruge “Zec” organizirali gađanje na glinene golubove, a nogometaši Mladosti iz Koprivničkih Bregi odigrali utakmicu protiv juniora Slavena.

Obilježavanje Dana općine nastavljeno je na Rokovo, kada je u ranim jutranjim satima u počast svim braniteljima koji su položili žrtve na oltar Domovine Općinsko vijeće Koprivničkih Bregi na čelu s načelnikom i zamjenicom načelnika položilo vijence na grobljima u Koprivničkim Bregima, Glogovcu I Jeduševcu.

Prije svečane mise naš župnik Josip Koščak je s ravnateljem Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, našim bregovcem Nenadom Matićem potpisao ugovor o sufinanciranju obnove crkve u Koprivničkim Bregima. Time će biti podmirene sve obveze prema izvođačima radova s obzirom na dodatne troškove koji su se pojavili tijekom radova na obnovi crkve i župnog dvora.

Svečanu misu na kojoj je prisustvovao veliki broj naših mještana i gostiju, predvodio je msgr. Josip Mrzljak, biskup Varaždinske biskupije. Na misi je bio nazočan i mons. Leonard Markač, dekan koprivničkog dekanata kao i mnogobrojni svećenici iz okolnih župa.

Nakon mise održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su prisustvovali brojni uvaženi gosti: potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSS-a g. Josip Friščić, saborski zastupnik i načelnik općine Gola g. Stjepan Milinković, župan Koprivničko križevačke županije g. Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko križevačke županije g. Ivan Pal, biskup Varaždinske biskupije msgr. Josip Mrzljak, dekan Koprivničkog dekanata mons. Leonard Markač, naš župnik Josip Koščak, ravnatelj u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i glavni tajnik HSS-a g. Nenad Matić, ravnatelj Uprave za poljoprivredno zemljište u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja g. Željko Vincek, gradonačelnik Križevci g. Branko Hrg, zamjenica gradonačelnika Koprivnice gđa. Vesna Želježnjak, predstojnik Ureda državne uprave Koprivničko križevačke županije g. Damir Hudelist, pročelnik Ureda za prosvjetu, kulturu i šport Koprivničko križevačke županije g. Mladen Antolić, vijećnici Županijske skupštine Koprivničko križevačke županije gđa. Karmen Antolić, g. Ivan Vuk, g. Nikola Jadanović i g. Nikola Gregur, ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi gđa. Karolina Vidović, predstavnici Gradišćanskih hrvata iz Mađarske i dragi prijatelji naše Općine g. Janos Viragh, g. Vince Hergovic i načelnik Općine Buk Sandor Nemeth, načelnici, zamjenici načelnika, predsjednici Općinskih vijeća iz susjednih Općina, bivši načelnici Općine Koprivnički Bregi g. Stojan Papac i g. Stjepan Štauber, dugogodišnji poslovni partneri i prijatelji iz Komunalca, Kominga, Mod-a d.o.o., Bistre Đurđevac, Hrvatskih voda, Županijske uprave za ceste, predsjednici Udruga i klubova koji djeluju u našoj Općini, gospodarstvenici iz naše Općine i predstavnici medija.

Načelnik općine Mario Hudić upoznao je goste i mještane s radom Općine u prošlih godinu dana te istaknuo važne projekte i planove za naredno razdoblje.Najvažniji projekti su:

• Početak izgradnje kanalizacijske mreže u Glogovcu s ukupnom vrijednosti projekta od 7.979.758,65 kn, a  vrijednost prve faze izgradnje u 2011. iznosi  3.479.671 kn

• Pripremljena projektna doklumentacija, dobivena građevinska dozvola i zatvorena financijska konstrukcija sa županijom i Ministarstvom regionalnog razvoja za početak nadogradnje škole i izgradnje vrtića u Koprivničkim bregima u 2011. godini, ukupna vrijednost projekta cca 3.000.000,00 kn. Radovi bi trebali započeti početkom rujna.

• Dobivanje suglasnosti Ministarstva poljoprivrede i Općinskog državnog odvjetništva na provedene natječaje za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, čime je cijeli proces započet s novom parcelizacijom prije dvije godine završen u najkraćem mogućem roku

• Završetak kompletne obnove unutrašnjeg i vanjskog dijela Vatrogasnog doma u Koprivničkim Bregima s ukupnom vrijednosti svih izvršenih radova od cca 540.000,00 kn

• Uređenje okoliša kraj Vatrogasnog doma i škole u centru naselja Glogovac (dječje igralište, drveće, rubnjaci, pješačka staza, rasvjeta, drveni paviljon sa starom vatrogasnom štrcaljkom) – ukupna vrijednost radova zajedno sa svim prijašnjim radovima na uređenju samog Vatrogasnog doma (obnova sanitarija i ugradnja nove PVC stolarije), kao i vatrogasnog spremišta iznosi cca 110.000,00 kn

Načelnik je naglasio da je općina Koprivnički Bregi ugovorenim sufinanciranjima infrastrukturnih projekata u posljednje dvije godine uštedjela oko 3.000.000,00, što je više od godišnjeg izvornog proračuna Općine. U realizaciji svih infrastrukturnih projekata uvelike su pomogli kvalitetni ugovori o financiranju ili sufinanciranju radova s Koprivničkom križevačkom županijom te nadležnim ministarstvima, prvenstveno Ministarstvom regionalog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, čiji su vodeći ljudi prepoznali naše projekte i podržali viziju razvoja Općine. Zahvalio je na dosadašnjem predanom radu svim djelatnicima Općine, svojoj zamjenici, predsjedniku Općinskog vijeća i vjećnicima.

Dodijeljene su zlatne plakete, priznanja i novčane nagrade uspješnim sportašima naše Općine.

Zlatne plakete za doprinos razvoju naše Općine dobili su: Nenad Matić, Boris Šprem, Josip Friščić, Darko Koren, Ivica Pal, Darko Sobota, Koprivničko križevačka županija,  vlč. Josip Koščak, DVD Koprivnički Bregi, DVD Glogovac, Udruga žena Bregi, KUD Rudar Glogovac, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Priznanja za vrhunske sportske rezultate – svi državni prvaci u svojim sportskim disciplinama – i novčanu nagradu po 500,00 kn dobili su:  Matej Loinjak (hrvanje), Fran Maroševac (plivanje) i Filip Vusić (hrvanje).

Priznanja i novčane nagrade za najljepše uređene okućnice dobili su: Ivan Javorski, Koprivnički Bregi 600,00 kn za osvojeno 1. mjesto,  obitelj Horvat, Gogovac 500,00 kn za osvojeno 2. mjesto i obitelj Peroković, Koprivnički Bregi 400,00 kn za osvojeno 3. mjesto.

Načelnik Mario Hudić je posebno zahvalio našem župniku Josipu Koščaku na svemu što je učinio za vjerski i društveni razvoj naše Općine, te mu čestitao na 25 godina boravka u Koprivničkim Bregima.

Župnik Josip Koščak se u svom govoru osvrnuo na detalje radova na obnovi crkve i župnog dvora, te zahvalio svim izvođačima radova, kao i svima koji su svojim donacijama, odnosno financijskim prilozima omogućili da se radovi završe prije proslave blagdana Svetog Roka. U znak zahvale dodijelio je priznanja svim pojedincima i predstavnicima institucija koji su omogućili kompletnu obnovu unutrašnjeg i vanjskog dijela crkve te župnog dvora u Koprivničkim Bregima.

Proslava je završena zajedničkim svečanim ručkom i rokovskim proštenjem do ranih jutarnjih sati.

(K.H.)

Scroll to Top
Skip to content