DSC01776U Koprivničkim Bregima, u sportskoj dvorani Osnovne škole Koprivnički Bregi, održana je interaktivna radionica pod nazivom „Vidi i klikni“. Program se održava na nacionalnoj razini, u organizaciji HAK-a.

Na radionici su sudjelovali predškolci iz dječjeg vrtića „Potočić“ i polaznici Predškole. Djeca su uz troje stručnih djelatnika HAK-a, kroz igru, te pokazivanjem i vježbanjem usvajala praktične informacije, spoznaje i znanja o sigurnom ponašanju u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu.

Vježbe su se održavale uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanje te električnog automobila koji je djeci plijenio pažnju.
Djeca su na praktičan način imala priliku učiti o pravilnom korištenju nogostupa, prolasku preko raskrižja, prelasku ceste, riziku prolaska između parkiranih automobila, a simulirane su im i posljedice neupotrebe sigurnosnih pojaseva i autosjedalica u slučaju naglog kočenja pri vožnji automobilom.

Djeca ce moći dodatno utvrditi svoja znanja koja su stekla na radionici kroz edukativne bojanke koje su dobili na poklon.

Scroll to Top
Skip to content