U svim naseljima naše općine završava se ili je u tijeku realizacija velikih kapitalnih projekata koji će doprinijeti većoj kvaliteti i ugodnijem životu mještana.

U Jeduševcu je tako završena izgradnja kanalizacijske mreže, a nakon toga i asfaltiranje novim slojem asfalta, čime su mještani dobili mogućnost priključka na kanalizacijsku mrežu i praktički novu i kvalitetnu prometnicu u naselju.

Ukupna vrijednost radova iznosi preko 4,5 milijuna kuna, a općina ih je sufinancirala u iznosu od cca. 1 milijun kuna. Partneri i glavni investitori u ovom projektu su Hrvatske vode i KC vode te im ovim putem zahvaljujemo na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta, nakon čijeg završetka će Općina Koprivnički Bregi postati prva u županiji na području pod ingerencijom KC voda sa izgrađenom vodovodnom i kanalizacijskom mrežom u svim naseljima općine. Tijekom ove i slijedeće godine ćemo također u suradnji s KC vodama završiti i dogradnju na pojedinim manjim trasama kako bi svim mještanima omogućili priključke.


U Glogovcu je pri kraju izgradnja novog parkirališta nasuprot groblja, s kapacitetom od 50 parkirnih mjesta.
Vrijednost investicije je 620.000 kuna i radove u cjelosti financira Općina Koprivnički Bregi, a kroz desetak dana podnijeti ćemo zahtjev za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole. Izvođač radova je firma „MOD“ iz Koprivnice“.


U Koprivničkim Bregima je u tijeku izgradnja nove ograde na groblju, a vrijednost radova iznosi cca. 170.000 kn. Općina je osigurala 130.000 kn u suradnji sa LAG-om Podravina koji se uspješno prijavio na natječaj za financiranje iz EU fondova za realizaciju sličnih projekata u više općina u našoj županiji. Očekivani kraj radova je za desetak dana, a uz novu asfaltnu površinu ispred mrtvačnice postavljanjem nove ograde groblje u Koprivničkim Bregima dobiti će ljepši vizualni izgled i veću funkcionalnost za mještane koji ga posjećuju.


Nastaviti ćemo sa realizacijom projekata do kraja godine, planirati nove za slijedeću godinu i potruditi se da uspješno dalje provodimo strategiju ravnomjernog razvoja svih naselja naše općine.
U ovoj godini koja će ostati upamćena po krizi sa korona virusom i negativnim utjecajem na gospodarska kretanja, u našoj općini se puno investiralo zahvaljujući kvalitetnom planiranju i racionalnom korištenju naših proračunskih sredstava, ali i pravovremenoj pripremi velikih kapitalnih projekata u čijoj realizaciji su nam financijski uvelike pomogli partneri kao što su Hrvatske ceste i Hrvatske vode.
Bez pripremljenih projekata i ishođenih građevinskih dozvola ne bi ni mogli osigurati njihovu financijsku pomoć i zato smo počeli pripremati nove projekte kao što su npr. nastavak izgradnje pješačko – biciklističkih staza u Koprivničkim Bregima i Glogovcu, projekt Putevima podravskih rudara u Glogovcu, za koje vjerujemo da će na raznim natječajima biti prepoznati kao i naši projekti u prošlosti i da ćemo uz naša proračunska sredstva osigurati financijsku pomoć za njihovu skoru uspješnu realizaciju.

Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi

Scroll to Top
Skip to content