U sklopu bogate proslave 25. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, 8. travnja 2018. u dvorani Domoljub u Koprivnici održan je svečani koncert „Od Županije samo najbolje“.

Uz Županiju, suorganizator koncerta bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a nastupili su kulturni amateri s područja Županije, koji kroz svoje talente i kreativnost njeguju i čuvaju kulturnu baštinu. Na koncertu su se predstavili pojedinci i udruge koji su prošle godine na državnim manifestacijama zastupali Županiju, a izabrani od strane selektora Hrvatskog sabora kulture na županjskom susretima koje organizira županijska Zajednica.
Dječja folklorna grupa KUD –a „Rudar“ uz pratnju tamburaškog sastava predstavila se spletom brojalica, igrica, pjesama i plesova Podravine s kojim su predstavljali Županiju na malim Đakovačkim vezovima, dok su članice ženskog vokalnog sastava „Rudarice“ izvele program s kojim su predstavljale Županiju na državnim susretima malih vokalnih sastava u Bjelovaru.
Uz dvije grupe iz Glogovca, u programu su sudjelovali i: HPD „Kalnik“ iz Križevaca, Literarna sekcija KUD-a „Podravka“, Udruga kazališnih amatera – Gradsko kazalište Đurđevac, Kulturno-umjetnički centar Koprivnica – Plesni studio „Jump“, Ludens teatar, Dramski studio – skupina „Kaotis teatralis“, KUD „Grgur Karlovčan“ iz Kalinovca – dječja folklorna skupina dječjeg vrtića „Bubamara“, Udruga „Prekodravski zvon“ iz Gole, dječja i odrasla grupa KUD-a „Tomislav“ iz Svetog Ivana Žabna, Tamburaški sastav KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene, Dječja grupa KUD-a „Molve“, Ženski pjevački sastav KUD-a „Prigorje “ iz Križevaca, KUD „Fran Galović“ iz Peteranca, Folklorni ansambl Koprivnica, Mažoretkinje grada Koprivnice.
U sklopu koncerta održana je i izložba likovnih radova koji su sudjelovali na 33. Susretu likovnih stvaralaca Hrvatske,
Koncertu su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela, članovi kulturnih udruga i društava, kao i brojni građani.

 

Scroll to Top
Skip to content