cipelicerudariceŽenski vokalni sastav KUD-a „Rudar“ Glogovac – „Rudarice“, nastupom na 14. Županijskoj smotri malih vokalnih sastava, koji se održao u Križevcima 11. lipnja 2017. godine, izborio je pravo nastupa na 14. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava, koji će se održati dana 19. studenoga u gradu Bjelovaru. Na susretima svake godine nastupa samo oko 20 najboljih vokalnih skupina iz cijele Hrvatske. „Rudarice“ će predstavljati Koprivničko – križevačku županiju u kategoriji Izvorne pučke glazbe. Kako bi kvalitetno predstavile našu županiju, Općina Koprivnički Bregi „Rudaricama“ je donirala sredstva za obuću te su sve članice dobile par prikladnih cipela za daljnje nastupe i tako djevojkama omogućila da ne zablistaju samo glasom, već i vizualnim dojmom.

„Rudarice“ su u međuvremenu nastupile na već tradicionalnoj manifestaciji „Povratak u prošlost“ u organizaciji Udruge žena Srednji Mosti „Mostovljanke“ koja se održala 8. listopada 2017. godine. Na poziv Kluba 61. LAD PZO Koprivnica, 23. rujna 2017.godine, „Rudarice“ su sudjelovale na otvorenju izložbe i predstavljanju kataloga „61. u Domovinskom ratu“ izvodeći svečane pjesme i hrvatsku himnu.

Osim državne smotre koja im predstoji, „Rudarice“ se pripremaju za Božićni koncert KUD-a Rudar Glogovac, Božićni koncert u suradnji sa koprivničkim gradskim vokalnim skupinama, kao i za nastup na sve popularnijoj manifestaciji „Gruntovčanijada“ u Sigecu koja se održava ove subote 18. studenog 2017.

Scroll to Top
Skip to content