Dobitnici zahvalnica za rad u 2014 godini

Svoju redovnu skupštinu DVD Koprivnički Bregi održao je u subotu 21. veljače u svom domu. Sjednici skupštine prisutni su članovi, članovi dvadesetak prijateljskih DVD-a, članovi četiriju udruga te sponzori. Goste, načelnika općine Koprivnički Bregi Maria Hudić, donačelnicu Đurđicu Mustaf, ravnateljicu OŠ Karolinu Vidović, dopredsjednika VZŽ Koprivničko-Križevačke i predsjednika VZG Koprivnice Ivana Golubića, zapovjednika VZO Koprivnički Bregi Ivicu Hrženjaka, izaslanika JVP Koprivnica Željka Cvrtilu,velečasnog Josipa Koščaka i sve prisutne pozdravio je novi Predsjednik društva Dalibor Kezele (izabran na izbornoj skupštini u siječnju ove godine).

Nakon izbora radnih tijela skupštine podnesena su izvješća o radu za 2014. godinu. Iz izvješća „ starog“ Predsjednika društva Vedrana Pintarića (sadašnjeg tajnika) i Zapovjednika Marijana Severa vidljiva je briga o članovima te o imajućoj i novoj opremi. Zapovjednik društva Marijan Sever i njegov zamjenik Ivica Hrženjak položili su stručni ispit za vatrogasce s posebnim ovlastima i odgovornostima, društvo je „bogatije“ za 17 dočasnika 1. klase i 6 časnika 1. klase. Nabavljena su radna odijela i majice za natjecateljske ekipe a Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković pobrinuo se za donaciju vatrogasne opreme u vrijednosti od oko 55,000.oo kuna. „ Hvala gospodinu Tucakoviću, još jednom je pokazao da je pravi čovjek, na pravom mjestu“- riječi su tajnika Vedrana Pintarića. Učestvovanje na natjecanjima (operativni vatrogasci u Domajima i Sigecu, mladež 12-16 memorijal „Stjepan Paša“), taktičko pokaznim vježbama( „Podravina 2014“, „Torčec 2014“). Intervencije, požari (dva otvorenog prostora i jedan požar stambenog objekta), poplave (veljača- naše mjesto, 13. rujan – poplavljeno skoro pola sela, 15. rujan-Drnje, listopad- potok Koprivnica). Pedesetak članova u intervencijama (gradnja zečjih nasipa, ispumpavanje podruma i bunara) „troši“ 1500 radnih sati.

Rad na protupožarnoj zaštiti, osposobljavanju, edukaciji i školovanju mladeži i članova, obnova i nabava opreme, samo je dio programa rada ovog društva za ovu godinu.

U daljnjem tijeku sjednice uručene su zahvalnice 29. vatrogasaca za uspješan rad u prošloj godini, a gosti su članovima društva, redom, čestitali na dosadašnjem radu sa željom za što manje bilo kakvih intervencija.

Scroll to Top
Skip to content