IMAG2753Savršeno vrijeme poslužilo je jučer dvjestotinjak posjetitelja koji su pohodili na Uskrsnu izložbu u Glogovcu. Kako je to već u Glogovcu postala tradicija, tako smo i ove godine organizirale na Cvjetnu nedjelju našu Uskrsnu izložbu i Sajam OPG proizvoda. Izložile smo ručne radove naših članica a na sajmu su svoje proizvode izložili OPG-ovi Koprivničko-križevačke i Virovitičke-podravske županije.

Posjetitelji su mogli uživati u proizvodima aronije, slasticama, suhomesnatim proizvodima, mliječnim proizvodima, bučinom ulju i brašnu, raznovrsnom povrću, medu,kupinovom vinu i likerima, drvenim i unikatnim pisanicama, gnojivu i krmivu, proizvodima Avona i Tapperwara, leptir mašnicama, cvijeću te raznim Uskrsnim aranžmanima. U sklopu izložbe pripremile smo i više od tridesetak vrsta kolača, domaćih likera i vina koje su posjetioci mogli degustirati i počastiti svoje nepce raznim slatkim okusima.

Ove smo godine imale na stolu i naš gorički doručak sa domaćim prgicama, kobasicama, špekom i kukuruznim žgancima.

Kako nastojimo svake godine nešto novo uvesti tako smo i ove godine proširile svoju izožbu pa smo imale 22 izlagača koji su s radošću prihvatili poziv k nama u Glogovac jer su kažu čuli za nas i rado bi prisustvovali ove godine i oni. Tako je naš dom postao premali jer se iz godine u godinu na našu izložbu odaziva sve više posjetitelja, ali i izlagača.
Ove smo godinu imale i Knjigu dojmova gdje su naši posjetitelji mogli upisati koju riječ utisaka kako bi ostao i pisani trag koji će nekada moći čitati naši mlađi naraštaji i mlade generacije.
Drago nam je da se okupio tako velik broj ljudi, od najmlađih do najstarijih, što je vrlo važna međugeneracijska suradnja, prezadovoljne smo postignutim, vrijedilo je truda, čule smo mnoge riječi pohvale što nam je dokaz da dobro radimo, da smo prepoznate, da odlično čuvamo svoju tradiciju i običaje.
Zahvaljujemo se svim izlagačima, svima posjetiteljima koji odvojili vremena, došli i dužili se sa nama, a posebno našem načelniku Mariju Hudiću koji nas uvijek prati te je na našoj izložbi sa nama bio domaćin svim posjetiteljima koji su došli sa svih krajeva naše županije, a i šire.

Mještanima naše Općine, Udruga žena Glogovac želi sretan i blagoslovljen Uskrs!

Scroll to Top
Skip to content