1Već petnaestu godinu za redom UPK Vlado Dolenec organizira koncert “Sjećanje na Vladu”, u čast prerano preminulom Vladi Dolencu. Program je održan u nedjelju 29. studenoga 2015., u Koprivničkim Bregima. Sve je počelo svetom misom koju je služio velečasni Josip Koščak, a službeni program održan je u Vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima.
U programu su sudjelovali: Stjepan Bićan, Ivan Picer, Marija Hegedušić, Marica Hasan, Ivo Pobi , Bemian duet, UPK Vlado Dolenec, Ivan Magić, TS Pajdaši, Mladež Svetog Roka i Josip Petrlić Pjer.

Pozdravnim riječima prisutnima se obratio i načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić.

O Vladi Dolencu:

Vlado Dolenec je bio istaknuti kulturni djelatnik, skladatelj i kantautor, dirigent, zauzeti vjernik laik.. Po završetku sjemenišne gimnazije Vlado Dolenec upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. U Gracu u Austriji završio je akademiju za jazz. Kasnije djeluje u Zagrebu kao dirigent. Uglazbio je stihove mnogih podravskih pjesnika, ali i drugih. Posebice se bavio šansonama. U tijeku Domovinskoga rata nastupao je na prvim crtama bojišnice s vlastitim aranžmanima koje je ostvarivao kroz glazbeni sastav Duo Anima. Umro je u 46 godini.

Scroll to Top
Skip to content