KUD RUDAR Glogovac, u suradnji sa DVD-om Glogovac, održao je dana 11. veljače 2023.g. svoju 21.redovnu skupštinu, u Društvenom domu u Glogovcu. Skupštini su osim članova KUD-a i DVD-a, prisustvovali načelnik Općine Koprivnički Bregi Matko Kuzminski, ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi Karolina Vidović, općinski vijećnici, župnik Branko Horvat, predstavnici Udruge žena Glogovac, te udruge NK Glogovac.

Na Skupštini društva podnijet je detaljan Izvještaj o radu društva u 2022.g. Predsjednik KUD-a Zvjezdan Draganić kroz Izvještaj upoznao je prisutne sa mnogobrojnim nastupima i aktivnostima svih sekcija udruge kroz godinu (male, srednje i velike folklorne, tamburaške,vokalne i dramske), iz kojih se moglo vidjeti da su Rudari na najbolji mogući način iskoristili popuštanje mjera uslijed epidemije. Društvo je protekle godine najviše vremena posvetilo edukaciji članova, izradi ličkih nošnji, te pripremanju koreografije kojom je proširilo svoj repertoar na područje Like.

Podnijeti su bili i Izvještaj o stanju blagajne za 2022.g., kao i Izvještaj Nadzornog odbora. Također, Upravni je odbor izvijestio Skupštinu kako zbog isteka mandata postoji potreba da se na sjednici Upravnog odbora društva razriješe dužnosti dosadašnji predsjednik Društva Zvjezdan Draganić, dosadašnji potpredsjednik Bojan Gačan, tajnica Maja Graš Beši, i blagajnica Gordana Radolić. Radilo se o formalnom razrješenju jer su isti na navedene dužnosti bili ponovno izabrani na novi mandat od 24 mjeseca.

Nadalje na Skupštini su donesene Odluka o planu i programu rada za 2023.g. i Odluka o okvirnom financijskom planu za 2023.g.

Nakon obraćanja nazočnih gostiju koji su pohvalili rad Društva, uslijedilo je zajedničko druženje uz večeru i glazbu.

Scroll to Top
Skip to content