Svečana sjednica Općinskog vijeća

Nakon svečanog otvorenja općinskog vrtića i dograđenog dijela Osnovne škole Koprivnički Bregi održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi. Predsjednik vijeća Darko Sobota izvijestio je prisutne da su vijećnici općine, načelnik, zamjenica načelnika te predstavnici Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Bregi u jutarnjim satima položili vijence na spomenike poginulih branitelja u Glogovcu, Bregima i Jeduševcu, te pozdravio sve prisutne uzvanike, goste i mještane.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić u svom govoru istaknuo je sve investicije i projekte koje su obilježile proteklih godinu dana, od izgrađenog vrtića, dograđene škole, izgrađene kanalizacijske mreže u naselju Glogovac, do nastavka rekonstrukcije javne rasvjete na području cijele Općine. Naglasio je važnost i potrebu pripreme novih projekata koji će se aplicirati na fondove i natječaje u narednom periodu, a u tome je velika pomoć općini pružena od strane PORE Koprivnica, te LAG-a Podravina kojem se općina ove godine priključila u cilju kvalitetnijeg i bržeg daljnjeg razvoja. Načelnik se također zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na velikoj pomoći i odličnoj suradnji u svim projektima koje je Općina realizirala, a također i Ministarstvu regionalnog razvoja i vodnog gospodarstva koje je u znatnoj mjeri financijski sudjelovalo u izgradnji općinskog vrtića i dograđenog dijela škole. U svom izlaganju istaknuo je veliku ulogu svih sportskih i kulturnih udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava i ostalih udruga bez kojih bi društveni život općine bio nezamisliv, kao i škole i crkve, a posebnu zahvalu uputio je općinskim vijećnicima, općinskim djelatnicima, te svojoj zamjenici Đurđici Mustaf na kontinuiranoj kvalitetnoj suradnji i razumijevanju.

Prisutnima su se obratili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, te saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevci Branko Hrg, te istaknuli prepoznatljivo zajedništvo i napredak Općine Koprivnički Bregi u svim segmentima razvoja, te zaželjeli daljnji uspjeh.

Svečanu sjednicu svojim nastupom uveličale su Ivana Vlah, članica KUD-a Rudar Glogovac koja je izvela himnu Republike Hrvatske, te Andreja Eršetić i Valentina Mikec, članice Zbora mladih Župe Svetog Roka Koprivnički Bregi koje su izvele tri skladbe, te oduševile prisutne goste.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Koprivnički Bregi, Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Bregi povodom Dana Ogranka Udruge organizirao je na nogometnom igralištu u Koprivničkim Bregima druženje svih ogranaka i razna sportska natjecanja.

 

 

Scroll to Top
Skip to content