Dan općine 2014.

U petak, 8. kolovoza 2014. godine, u Društvenom domu u Jeduševcu, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi. Zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Zvjezdan Draganić otvorio je Svečanu sjednicu Općinskog vijeća te je pozdravio sve prisutne uzvanike, goste i mještane.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić na početku govora je istaknuo kako su proslavu ovogodišnjeg Dana općine odlučili obilježiti u Jeduševcu, jer aktualno vodstvo Općine kontinuirano radi na ravnomjernom razvoju svih naselja u općini, pa je i to doprinos takvom pristupu. Ove godine proslava je organizirana u nešto skromnijem izdanju jer će sredstva koja bi inače potrošila na troškove cateringa i ostale troškove, Općina utrošiti za pomoć u sufinanciranju kupnje udžbenika socijalno najugroženijim mještanima općine.

 

U svom govoru načelnik se osvrnuo na sve investicije i projekte koje su obilježile proteklih godinu dana, od izgrađenog vrtića i dograđene škole, do projekata pripreme i izgradnje pješačkih staza u Koprivničkim Bregima i Glogovcu, te je uputio posebnu zahvalu županu Darku Korenu i dožupanu Ivanu Palu koji su prepoznali inicijativu i želju za poboljšanjem uvjeta života u općini, kroz podizanje uvjeta školovanja u školama u Koprivničkim Bregima i Glogovcu kao osnovnom preduvjetu opstanka i razvoja tih naselja, a i cijele Općine.

Naglasio je važnost i potrebu pripreme novih projekata koji će se aplicirati na fondove i natječaje u narednom periodu, pri čemu je izuzetno važna kvalitetna suradnja i podrška razvojne agencije PORA Koprivničko-križevačke županije, te LAG-a Podravina, a sve u cilju kvalitetnijeg i bržeg daljnjeg razvoja. Načelnik se još jednom zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na velikoj pomoći i odličnoj suradnji u svim projektima koje je Općina realizirala, kao i Ministarstvu regionalnog razvoja i vodnog gospodarstva koje je u znatnoj mjeri financijski sudjelovalo u izgradnji općinskog vrtića i dograđenog dijela škole, te sudjeluje i u nedavno započetoj izgradnji pješačkih staza u Koprivničkim Bregima.

U svom izlaganju istaknuo je veliku ulogu svih sportskih i kulturnih udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava i ostalih udruga bez kojih bi društveni život općine bio nezamisliv, a posebnu zahvalu uputio je općinskim djelatnicima, općinskim vijećnicima, zamjenici Đurđici Mustaf, župniku Josipu Košćaku, te ravnateljicama Osnovne škole i vrtića, na kontinuiranoj kvalitetnoj suradnji i razumijevanju. Načelnik se u ime Općine zahvalio i Đurđi Puž, Branki Tomiek i Katarini Krnjašić koje su za svečanu sjednicu ispekle našu poznatu bregofsku pitu, te Rajki Kunić koja je, kao i više puta do sada, donirala suhomesnate domaće delicije u kojima su mogli uživati uzvanici.

Prisutnima su se obratili saborski zastupnik i načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik HSS-a, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović, ravnateljica vrtića Potočić Snježana Tišljarić te u ime domaćina, naselja Jeduševec, Miroslav Tonklin. Svi su istaknuli prepoznatljivo zajedništvo i napredak Općine Koprivnički Bregi koja može služiti kao primjer kako treba upravljati malom sredinom u svim segmentima razvoja, te čelništvu općine zaželjeli puno uspjeha i u narednom periodu.

Scroll to Top Skip to content