Tradicionalni Božićni koncert KUD-a Rudar Glogovac održan je u subotu 16.12.2023.g. u Društvenom domu u Glogovcu, a u nedjelju 10.12.2023.g. bila je organizirana radionica božićnih ukrasa koja je završila tradicionalnim kićenjem božićne jelke.

Program je započet nastupom dječje folklorne skupine, pod voditeljstvom Hane Vusić.  U nastavku programa velika plesna skupina se predstavila koreografijom Like,  kasnije i Bilogore, a pod voditeljstvom Josipe Draganić. Srednja foklorna skupina  nastupala je s koreografijom Zagorja, voditelja Matije Martinčića. U programu su scenskim prikazima sudjelovali i učenici Područne škole Glogovac. Rudarice su nastupale sa svojim gitaristom Marcelom, a kasnije i sa tamburaškim sastavom, pod voditeljstvom Tomislava Fajfara. Tamburaši su pratili i cijeli program, ali imali i svoju točku. Kao i svake godine, za sam kraj članovi dramske skupine, pod voditeljstvom Biserke Vlah, pripremili su prigodnu predstavu te pri tom dobro nasmijali publiku. Tijekom programa posjetiteljima se obratio načelnik Mato Kuzminski, pohvaljujući rad KUD-a, a prije samog kraja Zvjezdan Draganić, predsjednik KUD-a s blagdanskom čestitkom.

Program je završio zajedničkom pjesmom, posjetom Djeda Mraza, te zajedničkim druženjem članova i posjetitelja uz kuhano vino, čaj i kolače, koje su vrijedne članice Udruge žena Glogovac pripremile tijekom božićne radionice.

Ovom prigodom želimo svim mještanima Općine Koprivnički Bregi, sretne, zdrave i vesele nadolazeće blagdane.

Scroll to Top
Skip to content