Sequence 01.Still001I ove smo nas godine Božićnim koncertom, koji je održan 18.12.2015.g., uveli u blagdansko vrijeme te unijeli duh Božića u srca prisutnih posjetitelja. 

U raznolikom programu, velika skupina KUD-a Rudar izvela je tri koreografije pjesama i plesova Podravine pod nazivima: „Oj, djevojko moja“, „Procvale su ruže mjesečarke“, te „Hajd u kolo mlade snaše“, dok je grupa nižeg uzrasta izvela dječje igre, brojalice, pjesme i plesove Podravine pod nazivom „Mi smo djeca vesela“, sve u koreografiji Zrinke Roksandić, te glazbenoj obradi Tomislava Cvrtile. Tamburaška sekcija predstavila nam se instrumentalnim pjesmama: „Jabučice i šokačko kolo“, te „Na saoniku“, također u glazbenoj obradi Tomislava Cvrtile.

Ove su nam se godine na koncertu pridružili i naši dragi gosti iz Delova, i to dječja grupa nižeg uzrasta KUD-a Delovi, izvodeći igrice „Škole“, „Bacanje novčića“ i “Škatulje batulje“, te pjesme i plesove: „ Ja ti figu dam“, „Birajmo si frajlicu“ i „Šiblike“, nakon čega su nam sa našom malom skupinom otpjevali i otplesali „Zvončiće“.

Svojim nastupom razveselili su prisutne i članovi dramsko scenske skupine područne škole Glogovac, koji je pripremila njihova voditeljica Biserka Vlah.
Na samome kraju, na oduševljenje publike nastupila je već sada neizostavna dramska skupina KUD-a Rudar, koja je ovoga puta bila u potrazi sa Djedom Mrazom, koji se na svu sreću na kraju i pojavio.
U tjednu nakon koncerta, svi članovi KUD-a Rudar, mala, velika i tamburaška skupina uputili su se tradicionalno u Dom za odrasle osobe -Vizjak u Glogovcu, kako pjesmom i plesom pozdravili članove Doma, te im čestitali nadolazeće blagdane.
Također, ovim putem članovi KUD-a Rudar Glogovac žele svima sretan Božić i Novu Godinu!

Scroll to Top
Skip to content