Dana 11.3. u općinskoj sali održana je prezentacija firme Flammifer d.o.o. i radni sastanak na kojem su prisustvovali direktor firme Goran Žugec i savjetnik u firmi Centar za vozila Hrvatska i naš proslavljeni general Mladen Markač. 

Ugostili su ih načelnik Općine Mario Hudić i predsjednik DVD-a Koprivnički Bregi Dalibor Kezele. 

Flammifer d.o.o. je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 1993. u Ozlju. Tvrtka se bavi proizvodnjom vatrogasnih i gospodarskih vozila, cisterni za prijevoz pitke vode, kontejnera i prikolica za prijevoz opreme za spašavanje u elementarnim nepogodama, aluminijskih interventnih brodica i brodica za spašavanje u poplavama, zapovjednih i komunikacijskih vozila te niza drugih proizvoda i konstrukcija izrađenih od aluminija i čelika. U proizvodnji koriste visoko kvalitetne strojeve i tehnologiju najnovije generacije (CNC škare, hidraulične preše, strojevi za zavarivanje TIG, MIG i MAG metodom te razne strojeve za rezanje i savijanje metala). 

G. Žugecu i g. Markaču prezentirana je dugogodišnja tradicija vatrogastva u našoj općini i važna uloga DVD-a Koprivnički Bregi i DVD-a Glogovac kao glavne stožerne snage u borbi protiv raznih elementarnih nepogoda (požari, poplave), a u novije vrijeme nažalost i u aktivnom sudjelovanju u pokušaju suzbijanja pandemije korona virusa tijekom lockdowna. Sukladno tome, naznačena je i odlična suradnja s Općinom koja je prepoznala potrebu ulaganja i maksimalne moguće financijske podrške DVD-ima i koja je proteklih godina rezultirala kupnjom navalnih vozila i kombija te ostale potrebne opreme. 

Budući da je ulaganje u opremu i vozila kontinuirano potrebno, a firma Flammifer d.o.o. upravo nudi širok spektar proizvoda u segmentu proizvodnje vatrogasnih vozila i vatrogasne opreme, zaključeno je da postoji veliki potencijal za suradnju i dogovoreni su daljnji operativni koraci za realizaciju zajedničkih projekata na obostrano zadovoljstvo. 

Link na stranicu tvrtke Flammifer d.o.o. https://flammifer.hr/proizvodni-program/ 

Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi 

Scroll to Top Skip to content