large img 64865

Naša OŠ Koprivnički Bregi u subotu 14.3.2015. bila je domaćin natjecanja mladeži i podmlatka Crvenog križa, koje je organizirao koprivnički Crveni križ.
Otvorenju su bili nazočni predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dr. Dražen Sačer, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev zamjenik župana Koprivničko–križevačke županije Ivan Pal, načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović i zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec.

Natjecalo se deset ekipa podmlatka iz deset osnovnih škola: OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braće Radić, OŠ Đuro Ester iz Koprivnice, OŠ Blaž Mađer iz Novigrada Podravskog, OŠ Sokolovac, OŠ Andrija Palmović Rasinja, OŠ Gola, OŠ Koprivnički Bregi, OŠ Legrad i OŠ Fran Koncelak Drnje.

U kategoriji mladeži natjecale su se ekipe iz Gimnazije Fran Galović, Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica.
Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazale su svoja znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a u praktičnom dijelu znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.
Djeca su pokazala kako sanirati prijelome i opekline, kako pomoći osobi s epileptičnim napadom ili unesrećenima pružiti psihološku pomoć.
Sretni smo i ponosni što su pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka učenici naše škole Luka Matiša (6.r.), Marija Tomiek (6.r.), Dora Gašparec (7.r.), Petra Verjak (7.r.), Petra Puž (8.r.) s mentoricom Rosanom Vucković Kišić.
Drugo mjesto je zauzela ekipa OŠ Braće Radić s mentoricom Lidijom Molnar, a treće PŠ Josipa Generalića Hlebine s mentoricom Marijom Zlatar.
Velika je čast što će učenici naše škole imati priliku svoje praktično i teoretsko znanje pokazati na međužupanijskom natjecanju mladeži i podmlatka Crvenog križa 18. travnja ove godine u Molvama. Sa svojim vršnjacima iz Bjelovarsko–bilogorske županije boriti će se za odlazak na državno natjecanje koje će biti 9. svibnja u Splitu.
Čestitamo našim učenicima i mentorici Rosani Vucković Kišić na izvrsnom rezultatu kojim su pokazali da se rad i upornost uvijek isplate!


Scroll to Top
Skip to content