Na dan svete Lucije, 13.12.2018. u Muzeju grada Koprivnice otvorena je izložba pod nazivom „Na tom mladom ljetu svega obilja-Božićni običaji u Podravini“ koju je osmislila Vesna Peršić Kovač.

IMG 9365 1024x768UPK „Vlado Dolenec“ sudjelovala je na otvorenju izložbe prikazom običaja na badnju večer kako se to radilo nekad (a u ponekim obiteljima još i danas) u Koprivničkim Bregima. Cijeli prikaz osmislila je Milka Stanešić. Prikazano je unošenje slame u kuću, nakon toga se uplalila svijeća na stolu i molilo, slagao stol, kitio bor tadicijskim nakitom-šarenim bombonima i ružama od krep-papira i pjevalo božićne pjesme, a nakon toga večeralo posnu hranu: kašnjake i makviče.

Prikaz je tumačila Gordana Ritoša. Prigode recitacije recitirale su Lucija Stanešić i Helena Potočnjak. Prisutni posjetitelji bili su oduševljeni prikazanim običajima. Izložba će se moći razgledati u Muzeju svaki dan tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Otvorenju izložbe prisustvovali su i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić i ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi Karolina Vidović te uputili pohvale predstavnicima UPK Vlado Dolenec na prikazanom programu.

Tajnica UPK „V.Dolenec“: Milica Podunajec

Scroll to Top
Skip to content