U nedjelju, 28.10.2018. godine, u društvenom domu održana je prva radionica “Očuvanje nematerijalne kulturne baštine Podravskog kraja” u organizaciji Udruge žena Bregi. 

Kroz osmišljavanje koncepta radionice došle smo na ideju kako bi bilo dobro da na jednom mjestu predstave se sva Zaštićena nematerijalna kulturna dobra našeg Podravskog kraja s ciljem populariziranja i promoviranja kulturnog dobra. Tako su se uz našu bregofsku pitu predstavile Udruga žena Grada Đurđevca s pogačom z oreji, Udruga žena Virje s podravskom mazanicom i skupina vezilja DIF Koprivnički Ivanec sa ivanečkim vezom. 

Ponosno smo predstavile logo za našu bregofsku pitu, majice i pregače s otiskom novog loga kao i ambalažu za našu slasticu. Hvala našoj Općini i načelniku Mariu Hudiću na financijskoj podršci jer bez njih ne bi mogle sve to ostvariti.

Zaključak na kraju radionice je bio da se moramo međusobno podržavati i razmjenjivati iskustva te da je ovo druženje bilo poučno. 

Nakon službenog dijela svi sudionici i gosti družili su se uz švedski stol koji nam je omogućio OPG Kunić, od srca im hvala. 

Snježana Kuhar, tajnica Udruge

Scroll to Top
Skip to content