11051460 698317123618603 1640219788 n

Udruga žena Glogovac u svojem je selu 08. ožujka 2015. godine sudjelovala na križnom putu koji je predvodio velečasni Josip Košćak.

Povorka je krenula iz crkve Majke Božje Srpanjske u 15 sati, kroz ulicu Stjepana Radića do kapelice sv. Mihovila u Bilogorskoj te kroz Voćarsku do raspela na ulazu u vinograde na Glogovečkom brdu. Prekrasan proljetni dan privukao je stotinjak vjernika da se kroz zajedničke pjesme i molitve prisjete patnje i muke Isusa Krista. Tekst i molitve je čitala učiteljica Područne škole Biserka Vlah, a u povorci su sudjelovali i članovi vatrogasnog društva Glogovac. Križ je nosio član vatrogasnog društva Zlatko Prišćan. Svojim aktivnim sudjelovanjem na ovom križnom putu članice Udruge žena su još jednom potvrdile da su postale neizbrisivi dio svoje sredine i ujedno su postale i dosljedne svojim običajima.

Nakon završne molitve kod respela na ulazu u gorice, svi su sudionici pozvani na zakusku u klijet predsjednice Udruge žena Nade Štefanec, kod koje se obilježio Spomen na njenog oca pokojnog Martina Vanđija koji je i podigao raspelo kod kojeg je bila završna molitva križnoga puta.

Scroll to Top
Skip to content