Proslavu su započele dočekom gostiju u Društvenom domu u Glogovcu te odlaskom po predsjednicu i pokrovitelja njezinoj kući. Tamo je bio pripremljen domjenak te se nakon kratkog druženja povorka sa predsjednicom vratila u Društveni dom.

Uslijedio je svečani dio. Predsjednica Nada Štefanec minutom šutnje odala je počast svim preminulim članicama udruge, pozdravila sve prisutne, zahvalila se sponzorima i dala riječ tajnici Sanji Delimar koja je pročitala kratak izvještaj u svih 40 godina postojanja udruge.
U programu su sudjelovale Rudarice sa himnom Republike Hrvatske i himnom Glogovca te članovi KUD-a sa svojom plesnom koreografijom.
Predsjednica je čestitala rođendan svim svojim članicama i zahvalila se na predanosti i ustrajnom radu svakoj članici osobno uz dodjelu zahvalnice.
Također je podijelila zahvalnice svima zaslužnima kao i svim udrugama koje su pristigle na ovaj jubilej. Svečanosti je prisustvovao i dožupan Ratimir Ljubić, a gostima se obratio načelnik općine Mario Hudić koji je bio pokrovitelj ove obljetnice, čestitao je članicama njihov dan te im se zahvalio na predanosti koju daju za rad udruge, promociji tradicije sela, općine, županije, a i šire. Ispred Grada Koprivnice obratio se sa čestitkama i riječima pohvale i Ernest Forjan koji je članicama Udruge napisao i posvetio pjesmu te saborski zastupnik Mladen Mađer koji se također pridružio čestitkama.
Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje uz večeru koju je blagoslovio župnik Josip Košćak te muziku za sve goste koji su pristigli na ovu visoku obljetnicu. Za finu večeru pobrinuo se Ugostiteljski obrt MIA, a za dobar štimung grupa Akord.

Scroll to Top
Skip to content