Jučer je Udruga žena Glogovac održala Uskrsnu izložbu. To je manifestacija koja se već godinama održava na blagdan Cvjetnice.

Velik broj posjetitelja koji je posjetio izložbu mogao je tako vidjeti kroz novinske članke, kostime, zahvalnice, ručne radove i slike djelovanje Udruge žena kroz 40 godina,  obzirom da ove godine članice udruge slave obljetnicu svojeg postojanja.

Na sajmu se predstavilo dvadesetak domaćih OPG-ova pa su posjetitelji mogli uživati u suhomesnatim proizvodima, medu, bučinom ulju, lješnjacima, likerima od aronije i višnje, sirevima, domaćoj tjestenini, povrću kao i Uskrsnim aranžmanima i proizvodima od Avona.
Za sve posjetitelje pripremile su i Uskrsni doručak (šunku, jaja, kobasice i prgice) te oko 50-tak vrsta kolača, a za okrijepu domaće likere i vino. Kako svake godine nastoje uvesti nešto novo, ove su godine dovele na izložbu Uskrsnog zeku koji je najmlađim posjetiteljima dijelio slatkiše i pisanice. Djeca su bila oduševljena što se vidjelo po njihovim sjajnim okicama koji su se samo htjeli slikati sa omiljenim likom iz crtića.
Tako je dom u Glogovcu postao premali jer se iz godine u godinu na izložbu odaziva sve više posjetitelja, ali i izlagača.
U Knjigu dojmova su posjetitelji mogli upisati koju riječ utisaka kako bi ostao i pisani trag koji će nekada moći čitati mlađi naraštaji i mlade generacije.

Izdvajamo jedan osvrt iz Knjige koji glasi:

“Čestitam Udruzi žena Glogovac na ovoj lijepoj organizaciji i lijepoj izložbi, gdje je kreativnost izražena, gdje smo dočekani bolje nego kod svoje kuće-veliko hvala“.

Izložbu su posjetili i načelnik općine Mario Hudić koji Udrugu žena prati kroz sve njihove aktivnosti, saborski zastupnik Mladen Mađer, zamjenik načelnika Stjepan Sršek kao i predsjednik općinskog vijeća Darko Sobota te mnogobrojni drugi posjetioci iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske te Virovitičko-podravske županije, pa čak i posjetioci iz Hercegovine.
Drago nam je da se okupio tako velik broj ljudi, od najmlađih do najstarijih, što je vrlo važna međugeneracijska suradnja, prezadovoljne smo postignutim, vrijedilo je truda, čule smo mnoge riječi pohvale što nam je dokaz da dobro radimo, da smo prepoznate, da odlično čuvamo svoju tradiciju i običaje.

“Zahvaljujemo se svima koji su jučer na bilo koji način doprinijeli našoj izložbi” – rekla je predsjednica Udruge žena Nada Štefanec.

Scroll to Top
Skip to content