U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, u petak 28.09. u Domu mladih u Koprivnici održana je XX. Županijska smotra folklornih ansambala.

Smotru je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić, a prisustvovao je i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. U programu su sudjelovala četiri folklorna ansambala: KUD „Petar Preradović“ Đurđevac, KUD Delovi, Folklorni ansambl Koprivnica i KUD „Rudar“ Glogovac, a vodila ga je Snježana Tišljarić.
Prema pravilima HSK-a svako je društvo moralo izvesti dvije koreografije – pjesme i plesove Podravine te pjesme i plesove ostalih krajeva. Program je ocjenjivala prosudbena komisija Hrvatskog sabora kulture u sastav dr.sc. Stjepan Sremac (za ples), prof. Tibor Bün (za glazbu) i prof. etnologije Vesna Peršić Kovač (za nošnje).
Rudari su se predstavili pjesmama i plesovima Podravine, koreografijom „Oj djevojko moja“ te pjesmama i plesovima Međimurja, koreografijom „Daj mi Bože oči sokolove“ koje potpisuju Zrinka Roksandić i Tomislav Cvrtila. Tamburašku grupu uvježbao je Tomislav Fajfar.
Prema ocjeni stručne komisije, Folklorni ansambl Koprivnica predstavljat će Županiju na Državnim susretima folklora u Čakovcu, a Rudari su veoma zadovoljni nastupom na Smotri jer su za obje izvedbe dobili vrlo visoke ocjene.

Scroll to Top
Skip to content