Sakupljajući plastične čepove, dječja grupa KUD-a Rudar iz Glogovca uključila se u projekt “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” koji provodi Komunalac zajedno s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca (UOLL).

U četvrtak, 18. listopada, mali folkloraši posjetili su koprivnički Komunalac i predali 29 kilograma otpadnih čepova koji će se predati UOLL-u i na taj način biti pomoć pri kupnji lijekova neophodnih za liječenje oboljelih.

Uz pratnju djelatnika komunalnog sektora posjetili su Reciklažno dvorište gdje im je prikazan cijeli postupak razvrstavanja korisnog otpada. Vidjeli su način odvajanja i prešanja otpada te vrste otpada koje se tamo odlažu te se uvjerili kako je potrebno odvajati otpad u vlastitoj kući jer sav otpad nije smeće i može biti veoma koristan. Isto tako, vidjeli su proces recikliranja korisnog otpada od početka do kraja.

Male Rudare i njihovu pratnju pozdravila je i članica uprave Komunalca, Dubravka Horvat, koja im je uručila prigodne eko pakete u kojima je bila, na veliko oduševljenje i majica “Sreća bez smeća”.

Mali folkloraši veoma su zadovoljni ovom edukativnom posjetom gdje su naučili kako se treba odgovorno ponašati prema okolišu kao i o podizanju ekološke svijesti te važnosti pojedinca u odlaganju otpada u posebne spremnike na Zelenim otocima. Veoma su ponosni što ovim uključivanjem u sakupljanje čepova pridonose očuvanju okoliša a ujedno čine i hvalevrijedno humanitarno djelo.

 

Scroll to Top
Skip to content