"Vidi i klikni"

U srijedu, 14. 05. 2014. u sportskoj dvorani u Koprivničkim Bregima predškolci polaznici dječjeg vrtića „Potočić” sudjelovali su u projektu HAK-a „Vidi i klikni”. U ovu edukaciju smo uključili i predškolce s područja Općine Koprivnički Bregi koji nisu obuhvaćeni programom predškolskog odgoja.
Radi se o programu koji kao metodu učenja koristi rad, igru i osobno iskustvo – pokazivanjem i vježbanjem. Program se odvijao uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanja i električnog automobila kao kulise. Koncept programa „Vidi i klikni” je usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja djece u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu.
Djeca su na praktičan način imala priliku učiti o pravilnom korištenju nogostupa, prolasku preko raskrižja, prelasku ceste, riziku prolaska ceste između parkiranih vozila, a simulirana im je i posljedica neupotrebe sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja prilikom vožnje u automobilu. Djeca sudionici edukacije na poklon su dobili primjerenu bojanku vezanu uz promet. Ovaj projekt je jako poučan i na zanimljiv način prezentiran djeci.

Scroll to Top
Skip to content