S odrzane vjezbe

Dana 8. lipnja 2014. u Glogovcu održana je treća po redu taktičko-pokazna vježba Vatrogasne zajednice općina Hlebine, Koprivnički Bregi. U vježbi su sudjelovala dobrovoljna vatrogasna društva s područja Zajednice DVD Koprivnički Bregi, DVD Hlebine te domaćin DVD Glogovac.

Pretpostavka vježbe bila je združena intervencija u slučaju požara u zgradi Područne škole u Glogovcu. Vježbom je zapovijedao zapovjednik VZO Hlebine, Koprivnički Bregi Ivica Hrženjak, a operativne desetine svojih društava vodili su zapovjednica DVD-a Glogovac Maja Solina, zapovjednik DVD-a Koprivnički Bregi Marijan Sever te zapovjednik DVD-a Hlebine Branko Međimorec. U izvođenju vježbe sudjelovalo je 30-ak operativnih vatrogasaca, a korištena su dva kombi vozila, dva navalna vozila te jedna prijenosna vatrogasna motorna štrcaljka. 

 

Cilj vježbe bio je uvježbavanje i edukacija operativnog članstva u postupanju u slučajevima požara specifičnih objekata poput škola te poboljšanje koordinacije djelovanja između društava članica zajednice. Po izvršenoj analizi provedene vježbe zaključeno je da su svi ciljevi vježbe uspješno postignuti te da je iz godine u godinu vidljiv napredak u operativnoj spremnosti na razini Vatrogasne zajednice općina.
Nakon taktičko-pokazne vježbe svoje vještine u izvođenju vatrogasnih vježbi za svoj uzrast pokazala su natjecateljska odjeljenja djece i mladeži DVD-a Glogovac što je posebno razveselilo mnogobrojne okupljene mještane Glogovca i njihove goste.
Po završetku vježbi smotru okupljenih vatrogasaca izvršio je načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić nakon čega je održana zakuska za sudionike vježbe i goste među kojima su bile i zamjenica načelnika Općine Koprivnički Bregi Đurđica Mustaf te ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović.
Predsjednik VZO Hlebine, Koprivnički Bregi Stjepan Štrfiček, na kraju događanja zaključio je da je taktičko-pokazna vježba na razini zajednice nakon trećeg održavanja prerasla u tradicionalno okupljanje te da će se ovakva zbivanja u zajednici sigurno nastaviti i sljedećih godina.

Tajnik VZO Hlebine, Kopr. Bregi: Vedran Pintarić

Scroll to Top
Skip to content