Dana 20.5. načelnik općine Mario Hudić je potpisao u Zagrebu Ugovor o sufinanciranju izgradnje pješačkog mosta sa prilaznim stazama sa Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova. 

Pješačkim mostom koji će biti odvojen od cestovnog mosta i prilaznim stazama povezati će se novoizgrađena dionica pješačke staze od samog ulaza u Koprivničke Brege iz Miklinovca do mosta sa ranije izgrađenom pješačkom stazom iza mosta na početku ulice Matije Gupca. 

Ministarstvo će sufinancirati izgradnju sa 250.000 kn, a ukupna vrijednost procijenjena je na cca. 700.000 kn sa PDV-om. 

Realizacijom ovog projekta dodatno će se povećati sigurnost u prometu za pješake i bicikliste, s obzirom da se na postojećem cestovnom mostu nažalost događale prometne nesreće, a time će ujedno biti i izgrađena cijela dionica pješačke staze uz županijsku cestu od ulaza u Koprivničke Brege do Kolodvorske ulice. 

Ovime nastavljamo uspješnu pripremu i realizaciju kapitalnih projekata, što je u kontinuitetu unatrag desetak godina prepoznato od strane nadležnih ministarstava i agencija. Najbolji pokazatelj toga su brojni Ugovori o sufinanciranjima raznih kapitalnih projekata i velika financijska sredstva koja je Općina Koprivnički Bregi dobila na raznim natječajima. 

Ove godine izgraditi će se i pješačko-biciklistička staza u Glogovcu uz državnu cestu i započeti izgradnja kanalizacijske mreže u Jeduševcu, u suradnji sa poduzećima Hrvatske ceste i Hrvatske vode, koje su također prepoznale kvalitetno pripremljene projekte u našoj općini i sufinanciranjem značajnim sredstvima žele pomoći u njihovoj realizaciji. 

Odobreni projekti u Koprivničko-križevačkoj županiji

Općina Koprivnički Bregi 

Scroll to Top Skip to content