Dana 31. srpnja 2023. godine u Društvenom domu u Legradu održana je Završna konferencija projekta “Pomoć je moć 2” financiranog u okviru programa zapošljavanja žena – ZAŽELI, FAZA III. Nositelj projekta je Općina Legrad, dok je Općina Koprivnički Bregi uz Općine Gola, Podravske Sesvete, Koprivnički Ivanec i Ferdinandovac te Hrvatski zavod za socijalni rad – Područne urede Križevci, Koprivnica i Đurđevac, projektni partner.
Projekt se provodi 8 mjeseci a njegova ukupna vrijednost je 124.600.17 eura. Zaposleno je ukupno 19 žena, pripadnica ciljane skupine, koje su brinule za 114 krajnjih korisnika.
Na području Općine Koprivnički Bregi tako su zaposlene 4 žene, koje su brinule o 24 krajnja korisnika s područja nase Općine. Kroz projekt su nabavljeni promotivni materijali te kućanske i higijenske potrepštine za krajnje korisnike tijekom 6 mjeseci brige o njima.
Za početak rujna najavljen je novi natječaj u okviru programa zapošljavanja – ZAŽELI, FAZA IV, te se nadamo da će isti biti  dužeg trajanja budući da ovakvi projekti imaju višestruku korist za našu zajednicu, zapošljavaju teže zapošljivu skupinu žena koje brinu o krajnjim korisnicima koji bi bez te pomoći teško živjeli.

Scroll to Top
Skip to content