mladez dvd

Ženska  mladež dobrovoljnog vatrogasnog društva Glogovac boravila je od 15. do 22. kolovoza 2011. godine u vatrogasnom kampu u Fažani.

Tijekom boravka organizirano je niz igrica i korisnih predavanja čime su naše djevojke usvojile mnogo novih znanja i sposobnosti. Od navedenih održanih igara osvojile su 1. mjesta u mokroj i suhoj olimpijadi, 2. mjesto u potezanju užeta, 2. mjesto u izboru za najbolju pidžamu te 1. mjesto u izboru za najljepšu djevojku kampa.

Ukoliko se osvrnemo na spomenute rezultate vidljivo je da se mladež izuzetno trudila te sudjelovala u svim aktivnostima. Također smo u večernjim satima organizirale izradu suvenira za naše najmilije od prirodnih materijala koje smo prikupile tijekom boravka na plaži.

U četvrtak, 18. kolovoza 2011.g. posjetili smo naš poznati Nacionalni park “Brijune” gdje smo vidjeli mnoštvo prirodnih očuvanih bogatstava. Prilikom posjeta imali smo prilike vidjeti autohtono raslinje, izvanredno očuvanu mediteransku makiju, livade na kojima bezbrižno pasu jeleni lopatari, aksisi, mufloni te ostatak biljnog i životinjskog svijeta. Vlakom smo posjetili safari park u kojem u skladnoj zajednici žive zebre, somalijske ovce, indijska goveda, jednogrbe deve, lame te poznata slonica. U večernjim satima organizirane su zabavne večeri gdje smo stekli mnogo prijateljstava s vatrogasnim društvima iz područja cijele Hrvatske. Prilikom povratka kući, posjetili smo najpoznatiji i najznačajniji spomenik, pulsku Arenu te termoelektranu Plomin.

Važno je spomenuti kako je naša mladež u Fažani pokazala izrazitu složnost među sobom pa tako nije bilo nikakvih problema i incidenata. Ukratko možemo samo reći kako nam je to bilo jedno nezaboravno iskustvo koje ćemo vjerojatno dugo pamtiti, a vjerujemo da se samim time vidno  poboljšao naš odnos u ekipi. Djevojke su pokazale izuzetnu motivaciju za daljni rad pa se nadamo da će rezultati neće izostati.

Posjet u Fažanu se realizirao zahvaljujući financijskoj potpori koju su nam dali naši cijenjeni sponzori, pa se ovom prilikom zahvaljujemo Općini Koprivnički Bregi i načelniku Mariu Hudiću, JVP Koprivnica koja nam je osigurala prijevoz do Fažane, VZŽ Koprivničko – križevačke, tvrtki “Podravka” te DVD – u Glogovac. Dijelom financijskih sredstava sudjelovali su i sami roditelji kojima se također zahvaljujemo.

Što reći, iako su teška vremena i vrlo je otežano doći do izvora prihoda ipak još ima humanih ljudi koji spremni pomoći te shvaćaju značaj dobrovoljnog vatrogastva i važnost motivacije mlađih uzrasta. Sada su nam u tijeku pripreme za županijsko natjecanje koje će se održati u listopadu. Napornim radom i vježbom ćemo se potruditi da izborimo visoki plasman na spomenutom natjecanju.

Maja Solina (S.D.)

Scroll to Top
Skip to content