12.veceri folklora

Prekrasno subotnje popodne 07.06.2014.g., nije moglo ljepše započeti nego okupljanjem sudionika i gostiju 12. Večeri folklora u Glogovcu, pod organizacijom KUD-a Rudar.
Čast nam je ove godine bila ugostiti članove Kulturno umjetničkog društva „Čakavci”, iz Hrvatskog Židana (Mađarska), članove Folklornog ansambla Varaždin, Kulturno umjetničkog društva „Delovi” iz Delova, Folkolornog ansambla „Zdenac” iz Garešnice, te Kulturno umjetničkog društva „Moslavec” iz Volodera.

 

Okrijepljeni u hladu ispred društvenog doma domaćim kolačima, pićima i sendvičima, naši sudionici započeli su spremanje za mimohod koji je počeo u 17,00 sati.
Očuvanju duha tradicije doprinijela je obitelj Buhinjak iz Glogovca, koja je za ovu prigodu posebno pripremila svoja kola i vrance, koji su spremno čitavo popodne kroz selo vozili naše goste i sudionike.
Naši dragi gosti i sudionici bili su okrijepljeni i za vrijeme mimohoda. Naše vrijedne članice Udruge žena Glogovac opet su nam pripremile bogat stol raznoraznih domaćih proizvoda kojima nitko nije mogao odoljeti.
U nastavku održavanja manifestacije uslijedio je u prepunom Društvenom domu bogat program u kojem je svatko od naših sudionika kroz pjesmu, ples i nošnje, prezentirao bogatstvo naše tradicije.
U samoj manifestaciji sudjelovalo je 160 sudionika, koji niti nakon programa nisu posustajali s pjesmom i plesom. Naše druženje nakon zajedničke večere, koju su pripremile naše vrijedne članice, nastavilo se još kasno u noć.

Scroll to Top
Skip to content