U subotu dana 29.04.2023.g. organizirali smo našu već tradicionalnu manifestaciju Večer foklora. Na 19. po redu Večeri foklora ugostili smo naše drage prijatelje iz KUD-a Oštrc iz Ruda, KUD-a Prigorec Sveti Petar Orehovec, HKDU-a Širuka Kula, te HKD-a Čakavci Hrvatski Židan i Pjevačkog društva Danica, oboje iz Mađarske. Osim gostiju, u programu su sudjelovale naše dječje grupe nižeg i višeg uzrasta. Manifestacija je započela okupljanjem i spremanjem gostiju, nakon čega je prije samog programa, organiziran mimohod sudionika. U samom mimohodu goste je počastila Udruga žena Glogovac, svojim poznatim goričkim doručkom, na čemu im se zahvaljujemo, kao i obitelji Tomiek na ustupljenom dvorišnom prostoru.

Posjetitelji su mogli uživati u zaista bogatom i raznolikom programu svih sudionika. Osim načelnik Općine Koprivnički Bregi, na manifestaciji su prisustvovali predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić, tajnica Zajednice Zrinka Roksandić, općinski vijećnici, predstavnice Udruge žene Glogovac, te predstavnici Hrvatske samouprave Bük iz Mađarske. Nakon programa uslijedila je zajednička večera koju je u suradnji s našim društvom organizirala Općina Koprivnički Bregi.

Na zadovoljstvo svih posjetitelja, gostiju i domaćina druženje se nastavilo uz Pozitivo band.

Kako su naši gosti iz Široke Kule ostali noćiti kod naših članova sutradan je organiziran zajednički doručak, razgledavanje Koprivnice, rudnika u Glogovcu, te Bilogore. Nakon ručka koji su spremali naši članovi, rastali smo se i s našim posljednjim gostima, s željom za ponovnim druženjima.

Scroll to Top
Skip to content