Nakon dvije godine pauze zbog epidemije, članovi KUD-a Rudar sretni su što su uspjeli prirediti Božićni koncert  za svoje mještane i drage goste. Sve sekcije KUD-a marljivo su vježbale čitavu jesen i pripremali se da svojim nastupima razvesele posjetitelje u ovo blagdansko vrijeme. Koncert je održan u subotu 17.12.2022.g. u Društvenom domu u Glogovcu, a u nedjelju 11.12.2022.g. bila je organizirana radionica božićnih ukrasa koja je završila tradicionalnim kićenjem božićne jelke. 

Program je započet izvedbom glazbenika Ivana Grobenskog, u pratnji Marina Hraščanca i Rudarica, s pjesmama „Dojdi, dojdi draga“, i „Fčera nismo nikaj jeli“. S navedenim glazbenicima Rudarice su protekle dvije godine ostvarile iznimno lijepu suradnju, gostujući na albumu Ivana Grobenskog, te na E.T.N.O. festivalu gdje su svojim izvedbama ostvarili uspješno spajanje folklornog i etno izričaja.  U nastavku programa velika plesna skupina se predstavila koreografijom Podravine „Primi dragi ružicu od mene“, voditeljice Josipe Draganić. Nadalje je uslijedio nastup našeg ponosa, male folklorne skupine s koreografijom „Tri guske bijele“ voditeljice Hane Vusić. U programu su svojim recitacijama i scenskim prikazima sudjelovali i učenici Područne škole Glogovac. Naša srednja folklorna skupina konačno se imala priliku predstaviti  svojom koreografijom Međimurja „Pod narančom“, voditelja Matije Martinčića. Cijeli program pratio je naš tamburaški orkestar, pod voditeljstvom Tomislava Fajfara. Nadalje u programu nastupile su Rudarice sa pjesmom „Božić ide niz ulicu“. Ove godine članovi KUD-a Rudar posvetili su se projektu vježbanja plesova Like, pribavljanju ličkih nošnji, te pogađanju seminara dinarske zone kako bi se što bolje pripremili za proširenje svog repertoara. Nakon pročitanog uvoda – o seminaru kojeg je pohađalo sedam naših članova, te  priče o ličkom Prelu uslijedio je uvod u koreografiju Like, sa pjesmama  „U Ivana zelena livada“ te „Velebite“ u kojim pjesmama su sudjelovale Rudarice, članovi velike i srednje plesne skupine te tamburaške skupine KUD-a. Nakon uvoda uslijedio je premijerno izvođenje koreografije Like „Dojdi dragi večeras u prelo“, voditeljice Josipe Draganić. Na zadovoljstvo svih članova zbog uloženog truda, koreografija je od strane posjetitelja jako dobro prihvaćena i hvaljena. Tijekom programa posjetiteljima se obratio načelnik Mato Kuzminski, pohvaljujući rad KUD-a, a prije samog kraja Zvjezdan Draganić, predsjednik KUD-a s blagdanskom čestitkom.

Kao i svake godine, za sam kraj članovi dramske skupine, pod voditeljstvom Biserke Vlah, pripremili su pravo iznenađenje izvodeći mjuzik pod nazivom „Majko mila“, osmišljen u suradnji s Josipom Draganić. 

Program je završio posjetom Djeda Mraza, te zajedničkim druženjem članova i posjetitelja uz kuhano vino, čaj i kolače.

Ovom prigodom želimo svim mještanima Općine Koprivnički Bregi, sretne, zdrave i vesele nadolazeće blagdane.

Scroll to Top
Skip to content