14064271 932774913517733 8301397171492104489 nPovodom 10. obljetnice smrti dr. Ivana Ivančana u Molvama je održana trodnevna manifestacija „Spomenar dr. Ivana Ivančana“. Manifestacija je započela izložbom slika Molvarskog likovnog kruga na temu „Podravski svati“ te promocijom knjige Dragutina Kokše o dr. Ivanu Ivančanu pod nazivom „Veliki čovek z malog mesta“.

Cilj ove manifestacije je sačuvati tradiciju i običaje hrvatskog naroda, s posebnim naglaskom na etnografski i koreološki rad dr. Ivana Ivančana, stručnjaka na ovom području, rođenog Molvarca.

Drugi dan manifestacije, održan je i edukativni seminar molvarskih pjesama i plesova na kojem je sudjelovalo 60-tak polaznika iz cijele Županije i šire. Seminaru su se pridružili i voditelji tamburaške i folklorne sekcije KUD –a „Rudar“a vodili su ga Andrija Ivančan. dipl. etnolog i polonist i Kristina Benko Markovica, prof.

Nakon seminara, održan je nastup kulturno-umjetničkih društava na kojem su sudjelovali i Glogovčani te vrlo uspješno izveli podravsku koreografiju „ Oj djevojko moja“ koju potpisuje Zrinka Roksandić, a glazbenu obradu Tomislav Cvrtila.

Scroll to Top
Skip to content