13556012 1320192151343347 209745758 oNa inicijativu Društva naša djeca Koprivnica, te uz podršku Turističke zajednice grada Koprivnice i Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga, po prvi puta na Podravskim motivima, dječje folklorne grupe sudjelovale su u plesnim, kreativnim, likovnim i kulinarskim radionicama.

U subotu 2. srpnja u Gradskom parku u Koprivnici, okupili su se najmlađi članovi kako bi se zajedno igrali, razmijenili običaje svojih mjesta i jedni od drugih naučili pjesme i plesove Podravine.

Svoj interaktivni program započeli su pjesmom i plesom „Mi smo djeca vesela“ te pokazali svoje plesne i pjevačke talente. Uživali su u zaboravljenim tradicijskim igrama i zajedničkom druženju.

Na kulinarskim radionicama koje su vodile članice KUD „Zvirišće“ iz Šemovaca, djeca su naučila mijesiti i razvlačiti tijesto. Likovnu radionicu vodile su Vesna Martinjak iz likove sekcije Podravka 72 te Maria Šimunić i Doris Mihoković članice likovno-kreative sekcije KUD-a Delovi. Kreativna dječica vodenim bojama naslikala su nekoliko predivnih radova. Članice kreativne radionica DND Koprivica podučavale su djecu u izrađivaju ukrasa od papira koji su se nekad koristili na svečanostima u Podravini.
Na ovim zanimljivim i edukativnim radionicama sudjelovale su dječje grupe KUD –a Delovi, KUD-a “Rudar„ iz Glogovca, KUD-a „Fran Galović“ iz Peteraca, FA Koprivnica, te dječje grupe višeg i nižeg uzrasta iz HPD-a „Ferdo Rusan“ iz Virja.
Na večer istog dana, na Paviljonu u parku, tamburaški sastav KUD-a „Rudar“ predstavio se prigodnim podravskim pjesmama.

Scroll to Top
Skip to content