IMG 0303Nastavlja se dobra suradnja Općine Koprivnički Bregi i poljoprivrednika, što je vrlo važno s obzirom da je poljoprivreda važna i tradicionalna djelatnost u Općini.

Tako su u proteklim tjednima izvršeni radovi na sanaciji poljskih puteva, koji su obuhvaćali dovoz drobljenog kamena i šljunka na puteve, te ravnanje grederom, a za što je Općina izdvojila cca. 45.000 kn. Pojedini poljski putevi su bili u dosta lošem stanju i bilo ih je nužno sanirati, a izvršeni su radovi i na dionicama s manjim oštećenjima upravo kako bi spriječili još veća oštećenja u budućnosti.

Ovime nije završen sav posao i potrebni će biti dodatni radovi sa sanaciji u budućnosti, što će se odvijati u skladu s financijskim mogućnostima Općine, no sanirane su sve kritične dionice. Općina poziva poljoprivrednike da i sami budu savjesni tijekom poljoprivrednih radova i paze da ne oštete poljske puteve poljoprivrednom mehanizacijom, što će Općina i financijski sankcionirati kada se utvrde takvi slučajevi.

U Općini Koprivnički Bregi održan je i sastanak s poljoprivrednicima kojima ove godine istječe zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, te im je objašnjeno na koji način je potrebno ispuniti dokumentaciju, koju će Općina za sve poljoprivrednike dostaviti nadležnoj Agenciji.

Načelnik Općine Mario Hudić upozorio ih je na uvjet obaveznog podmirivanja duga za zakup zemljišta za proteklo razdoblje, sukla, te ih potaknuo da iskoriste mogućnost produženja zakupa, jer je zajednički interes da do nove zakonske regulative zemljište u državnom vlasništvu ostane u posjedu lokalnih poljoprivrednika i OPG-a.

Scroll to Top
Skip to content