Kraljica Margareta

Svečanim ručkom u Gastronomskom centru Štagelj završen je u četvrtak posjet Koprivnici danske kraljice Margarete II i njezinog supruga princa Henrika. Podravkini majstori kulinarstva mogu biti ponosni, jer je kraljica bila oduševljena domaćim delicijama u posebnom ambijentu Štaglja. U prilog tome svjedoči činjenica da se danski kraljevski par na ručku zadržao oko sat i pol, što je dulje od vremena predviđenog protokolom.

 

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić kraljici Margareti II darovao je posebno izrađenu knjigu recepata, a kraljica se nakon ručka fotografirala s Podravkinim vodstvom kao i timom Ugostiteljstva koji je odradio vrhunski posao. Za predjelo je poslužen podravski carpaccio s ribanom prgicom na lisnatoj salati s bučinim uljem i vinskim octom, a potom je uslijedila gusta juha od heljde s vrganjima i domaćim kiselim vrhnjem. Potom je serviran file smuđa u kukuruznom brašnu na podlozi od kelja i prosene kaše, a zatim je na stolove stigla maštovita rolada od mladog kopuna sa đumbirom i nadjevom od koprive u umaku od kestena, uz gratinirani pire od krumpira, mrkve i komorača te salatu mimoza. Glavno jelo bila je šumska čarolija. Riječ je o mariniranom jelenjem fileu u umaku od šumskog voća i crnog vina sa zlatnim dukatima od riže. Uz to je poslužena Podravska jesenska salata (zelje, paprika, mrkva, celer).

Uvaženim su gostima ponuđena i vrhunska vina domaćih proizvođača Sauvignon Matočec 2013, Zeleni silvanac Orahovica 2011, Graševina Mitrovac 2013. te Zlatan plavac grand cru 2009., a ručak je završio „šećerom na kraju” – autohtonim podravskim desertom bregofskom pitom!

Scroll to Top
Skip to content