IMG 6288U nedjelju, 22. svibnja, održana je prva po redu manifestacija pod nazivom “Delovsko veselje” u organizaciji KUD-a Delovi.
Manifestacija je započela mimohodom sudionika i odlaskom po kuma barjaka, načelnika Općine Novigrad Podravski Mladena Mađera, nakon čega je u mjesnoj crkvi služena Sveta misa na kojoj je i posvećen barjak KUD-a Delovi.
Sudionike i goste prigodnim riječima pozdravila je predsjednica KUD-a Delovi Štefica Plantić, a prisutnima se obratila i predsjednica županijske skupštine gđa Verica Rupčić. 1. Delovsko veselje otvorio je načelnik Općine Mladen Mađer koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radom KUD-a te naglasio važnost očuvanja kulturne baštine, a posebno ga veseli činjenica da je u rad KUD-a uključen sve veći broj mladih članova.

Uslijedio je bogat kulturno – umjetnički program u kojem su sudjelovali: Kulturno-umjetničko društvo Delovi, Kulturno-umjetničko društvo „Petar Preradović” iz Đurđevca, Hrvatsko kulturno društvo Pomurje iz Lendave, plesna skupina „Zalagyöngye“ iz Nagykanizse, Kulturno-umjetničko društvo „Čiče“ iz Novog Čiča, Udruga citraša iz Letenya i Kulturno-umjetničko društvo Rudar iz Glogovca.
Manifestaciji su između ostalih prisustvovali i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije dr. Nada Šešić, viša savjetnica za kulturu Koprivničko-križevačke županije prof.etnologije Vesna Peršić Kovač, zamjenica načelnika općine Koprivnički Bregi Đurđica Mustaf, općinski vijećnici, te predstavnici udruga s područja Općine Novigrad Podravski.
Svim sudionicima na kraju su dodijeljene zahvalnice i prigodni pokloni, uz poziv da se vidimo dogodine na 2. Delovskom veselju!

Scroll to Top
Skip to content