DSC01116U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, u subotu, 19. rujna, održana je 17. Županijska smotra folklornih ansambala u dvorani Domoljub u Koprivnici, na kojoj se predstavio i KUD Rudar Glogovac.

Dobrog raspoloženja nije nedostajalo što možete vidjeti i na fotografijama u prilogu.

 

IZVJEŠTAJ

Domaćini smotre bili su članovi FA Koprivnica. Svim sudionicima i posjetiteljima, prigodnim riječima obratila se predsjednica ZKUU Nada Šešić, dr. a smotru je otvorio zamjenik Župana, g. Ivan Pal.
U programu je sudjelovalo 200-tinjak plesača, pjevača i tamburaša iz šest kulturno-umjetničkih udruga: FA Koprivnica, KUD Petar Preradović-Đurđevac, KUD Rudar-Glogovac, KUD Delovi, KPD Seljačka sloga-Đelekovec i HPD Ferdo Rusan-Virje. U prvom dijelu programa sve folklorne skupine prikazale su dio bogate kulturne baštine Podravine, dok su u drugom dijelu izveli pjesme i plesove Međimurja, Posavine, Zagorja, Baranje i Gradišća.
Odlukom Prosudbene komisije (Andrija Ivančan, dipl. etnolog i polonist; Marijan Makar, prof. i Vesna Peršić Kovač, prof.etnologije) našu Županiju će 17. listopada 2015. u Čakovcu na 22. susretima hrvatskih folklornih ansambala predstavljati Folklorni ansambl Koprivnica.
„Smotra je besprijekorno organizirana, a stručno je povjerenstvo imalo idealne uvjete za rad. Obzirom kako kvalitativno gledano upravo ova Smotra može svim ostalima poslužiti kao uzor. Naposljetku, nakon odgledane sve tri smotre Koprivničko-križevačke županije (izvorne, dječje i sada koreografirane), može se konstatirati kako je rad s grupama ove županije na izuzetno visokom nivou i u stalnom progresu. Komparirajući s drugim županijskim smotrama, radi se o najkvalitetnijim smotrama. To ne začuđuje obzirom na evidentno dobro, kroz programe Škole hrvatskog folklora, educiran voditeljski kadar“ rekao je Andrija Ivančan,dipl. etnolog i polonist, selektor HSK.
Za vrijeme pauze, u predvorju dvorane Domoljub, posjetitelji su prisustvovali otvaranju prigodne izložbe slika koje su naslikali amateri iz Likovne sekcije „Likresa“ iz Novigrada Podravskog, Likovne sekcije „Podravka 72“ i Križevačkog likovnog kruga. Tema izložbe bila je narodne nošnje, običaji-kulturna baština Hrvatske. Izložba se možete razgledati do kraja mjeseca. 

Scroll to Top
Skip to content