rk sodericaKrajem mjeseca svibnja u Splitu je održano Državno prvenstvo RH u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Između stotinjak natjecatelja iz 12 hrvatskih klubova, našlo se i 9 Koprivničanaca iz redova RK Šoderice i to: Lucija Šimčić, Mihael Šestak, Luka Varga, Ernest Golčić, Ante Žaja, Luka Đurđ, Marko Sremec, Dominik Đurđ i trener Vladimir Šoštarić.

Ostvareni su izvrsni rezultati te su se u Koprivnicu vratili s titulama državnih prvaka i jednim novim seniorskim rekordom. Luka Varga iz Koprivničkih Bregi postigao je odlične rezultate odmah iz prvog pokušaja i okrunio se titulom juniorskog prvaka na 100 m PP, te je više puta bio 2. u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te time zaradio mjesto u juniorskoj reprezentaciji RH koja će nastupiti na EP u Beogradu početkom srpnja.

Luka Đurđ je konačno srušio rekord na 50 m apnea i postao prvak na 50 i 100 m plivanje perajama, te je zauzeo 2. mjesto na 50 i 100 m bifins. Također, ovim izvrsnim rezultatima Luka je izborio svoje mjesto u seniorskoj reprezentaciji RH te će nastupiti na SP u Yantaiju, Kina te na Mediteranskim Igrama u Pescari, Italija.

Lucija Šimčić, koja je nakon dvogodišnje pauze povratak najavila osvajanjem 3. mjesta u seniorkama na 100 m bifins, te još nekoliko osvojenih 3. mjesta u juniorskoj konkurenciji.

Mihael Šestak nastupio je u kategorijama seniora, juniora i mlađih juniora iako je on kadet, te je postigao izvrsne rezultate, između ostalog 3. mjesto u seniorima na 800 m plivanje perajama, te mnoštvo juniorskih i mlađe juniorskih medalja.

Štafete Šoderice također su očekivano uzele titule državnih prvaka na 4×50 u sastavu Žaja-Golčić-Varga-Đurđ L. i na 4×200 m u sastavu Sremec-Varga-Đurđ D.-Đurđ L., dok je na 4×100 štafeta Sremec-Varga-Đurđ D.-Đurđ L. zauzela drugo mjesto.

Izvor: http://www.rk-soderica.hr/

Scroll to Top Skip to content