Sakupljajući plastične čepove, dječja grupa KUD-a Rudar iz Glogovca nastavila je aktivnost u projektu “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” koji provodi Komunalac zajedno s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca (UOLL).

U petak, 29. studenog, posjetili su koprivnički Komunalac i predali 50 kilograma otpadnih čepova koji će se predati UOLL-u i na taj način biti pomoć pri kupnji lijekova neophodnih za liječenje oboljelih.
Uz pratnju djelatnika komunalnog sektora posjetili su Reciklažno dvorište gdje im je prikazan cijeli postupak razvrstavanja korisnog otpada, a na kraju posjeta uručene su im majice s natpisom “Sreća bez smeća”.
Mali folkloraši veoma su zadovoljni ovom edukativnom posjetom gdje su naučili kako se treba odgovorno ponašati prema okolišu kao i o podizanju ekološke svijesti. Veoma su ponosni što ovim uključivanjem u sakupljanje čepova pridonose očuvanju okoliša, a ujedno čine i hvalevrijedno humanitarno djelo te pozivaju sve mještane Općine Koprivnički Bregi da se uključe u ovu humanitarnu akciju.
„Ova akcija nema ograničen rok trajanja. Uvijek se možete priključiti i sudjelovati do kada želite. Ne zahtijeva nikakvo odricanje, samo malo pažnje i upornosti u prikupljanju plastičnih čepova s boca koje svakodnevno koristimo. Na tako jednostavan način možemo pomoći onima kojima je pomoć stvarno potrebna. Uključite se u humanitarnu akciju, skupljajte plastične čepove od boca i darujte ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske „ –poručuju mali Rudari.

Scroll to Top
Skip to content