15259678 1667496123276870 1302398115693681959 oNa poziv KUD-a „Posavec“ dječja folklorna grupa KUD-a „Rudar“ iz Glogovca, u subotu 03. prosinca 2016. sudjelovala je na koncertu pod nazivom „VIII. koncert dječjih folklornih skupina povodom Svetog Nikole“ u Dubrovčaku Lijevom kod Ivanić Grada.
U programu je sudjelovalo više od 400 djece iz sedam dječjih skupina: KUD „Posavec“ Dubrovčak Lijevi i Topolje, KUD „Tančec “ iz Jalševca Nartskog, KUD „Janko Stjepušin“ iz Martinske Vesi, dječja grupa nižeg i višeg uzrasta KUD-a „Čiče“ iz Novog Čiča, KUD “Stružec”, KUD Delovi i KUD „Rudar“ Glogovac.

U ime Grada Ivanić-Grada prisutnima se obratio gradonačelnik Javor Bojan Leš. U sklopu koncerta održana je izložba fotografija Zdenka Vanjeka pod nazivom „Savska priča“.
Gledatelji u dvorani osjetili su pozitivne i lijepe emocije koje su dolazile sa pozornice od svih izvođača programa koji su na sceni pokazali svoje znanje i ljubav prema baštini kraja iz kojeg dolaze. Nakon koncerta, mali folkloraši dobili su prigodne darove koje su im uručili Sveti Nikola i gosti iznenađenja: kompletna ženska rukometna reprezentacija Hrvatske.
Na veliko oduševljenje svih posjetitelja, dječje grupe iz Glogovca i Delova uz tamburašku pratnju otpjevali su prigodnu pjesmu „Sveti Niko svijetom šeta“.

Scroll to Top
Skip to content