U koprivničkom Domu mladih, u utorak, 18. lipnja, u organizaciji Folklornog ansambla Koprivnica, održana je večer dječjeg folklornog stvaralaštva „Mi smo djeca vesela“. Svojim nastupima brojne posjetitelje zabavili su domaćini, dječja grupa FA Koprivnica, dječja grupa KUD-a „Rudar“ Glogovac i violinističko – tamburaški sastav FA Koprivnica.

Kroz pjesmu i ples koprivničke Podravine prikazali su dječje igre, brojalice i rugalice iz podravskog dvorišta te obredni ophod djevojčica kojim prizivaju kišu u Slavoniji i obredni ophod vezan uz Ivanje iz koprivničke Podravine.
U ime Grada Koprivnice, nekoliko riječi zahvale uputila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. Uputila je čestitke FA Koprivnica te svim sudionicima, najmlađim čuvarima tradicije, običaja, narodnih nošnji, glazbe i plesa naglasivši da moramo cijeniti ono što imamo jer ako sve to nemamo onda i ne postojimo.
Dječja grupa KUD-a „ Rudar“ izvela je dvije koreografije iz Podravine uz pratnju tamburaške grupe.
Na kraju programa svi sudionici izveli su zajedničku točku, ples i pjesmu „Mi smo djeca vesela“ nakon čega je uslijedilo zajedničko druženje u prostorijama FA Koprivnica.

Scroll to Top
Skip to content