vijeceNa sjednici Općinskoj vijeća održanoj 18.12. u Koprivničkim Bregima, usvojen je Proračun za 2018.g., te projekcije Proračuna za 2019.g. i 2020.g.

Načelnik općine Mario Hudić prezentirao je detaljno prijedlog ambicioznog Proračuna za 2018.g., u visini od 9.000.0000 kn.

Istaknuo je ključne izvore financiranja i projekte u 2018.g., među kojima najveći prioritet ima izgradnja pješačko-biciklističke staze u Glogovcu između Štaglinca i Borovljana, uz Podravsku magistralu. 

Općina Koprivnički Bregi je pripremila projektnu dokumentaciju, ishodila sve potrebne dozvole i aplicirala projekt na natječaj za financiranje projekata iz EU fondova još u 3. mjesecu ove godine.

Nažalost, nadležno Ministarstvo i Agencija još nisu izvršili evaluaciju ovog projekta, kao i projekata iz cijele Hrvatske iz programa ruralnog razvoja, s čime je nezadovoljstvo izrazio i načelnik općine. No, to će sigurno biti napravljeno slijedeće godine i sredstva za izvođenje radova su planirana u Proračunu za 2018.g., kako bi se realizirao ovaj važan projekt.

Od ostalih ključnih projekata istaknuti su nadogradnja vrtića u Koprivničkim Bregima, izgradnja parkirališta nasuprot groblja u Glogovcu, početak izgradnje kanalizacijske mreže u Jeduševcu, izgradnja pješačke staze (uključujući i novi  pješački most) od ulaska u Koprivničke Brege iz Miklinovca do početka ulice Matije Gupca, izgradnja manjeg parkirališta i uređenje prostora iza općinske zgrade u centru Bregi.  Prijedlog Proračuna za 2018.g. usvojen je jednoglasno.

Na inicijativu HSS-ove vijećnice Snježane Kuhar (koja je i prikupila podatke o potencijalnom broju djece i dostavila ih u Općinu), Općinsko vijeće donijelo je odluku o sufinanciranju jaslica za 2018.g. te su za to i osigurana sredstva u Proračunu. 

Načelnik Mario Hudić je rekao da je ovo još jedna mjera koja pokazuje usmjerenost Općine na najmlađe i mlade generacije, jer su u Proračunu osigurana sredstva za naknade za rodilje, sufinanciranje jaslica, vrtića, osnovno školskih aktivnosti, do stipendija za studente, što je značajan poticaj za ostanak i doseljavanje mladih obitelji s djecom u našu Općinu.

Scroll to Top
Skip to content