IMG 0284U naselju Koprivnički Bregi nastavljeni su radovi na izgradnji pješačke staze na etapama 4 i 5, odnosno nastavlja se izgradnja na dionici od ugostiteljskog objekta Monaco u centru naselja do kraja Vinogradske ulice, po desnoj strani u smjeru željezničke stanice.

Nakon natječaja Ugovor je sklopljen s najpovoljnijim ponuđačem PZC Varaždin, a vrijednost radova iznosi cca. 500.000 kn. 

Radove će financirati Općina, a prijaviti će se i na natječaj za sufinanciranje kojeg je raspisala Koprivničko-križevačka županije, što bi značajno pomoglo općini s obzirom na veličinu Proračuna i sve aktivnosti koje se planiraju do kraja godine.
Realizacijom ovog projekta nastavlja se podizanje sigurnosti žitelja u prometu, a posebno djece koja pješače u školu i natrag do svojih kuća, te podiže razina izgrađenosti komunalne infrastrukture na visoki nivo.
U budućnosti je cilj izgraditi pješačke staze uz najfrekventnije prometnice u svim naseljima naše Općine, a ovom prilikom možemo spomenuti i da je završena izrada složene projektne dokumentacija i ishođene su potrebne dozvole za izgradnju pješačke staze u naselju Glogovac od Štaglinca do Borovljana, koja uključuje i radove na oborinskoj odvodnji na kompletnoj dionici. Sama izgradnja će tehnički i financijski biti puno zahtjevnija od gradnje pješačkih staza u naselju Koprivnički Bregi, te će Općina kandidirati projekt izgradnje na natječaj EU fondova vezan na ruralni razvoj, uz stopostotno financiranje, a čije se raspisivanje očekuje u nekoliko narednih mjeseca. Očekujemo da će projekt biti odobren, čime bi zatvorili financijsku konstrukciju i mogli raspisati natječaj za izvođača radova.

Scroll to Top Skip to content